Actualitate

Lider de sindicat: Burduja mai avea puțin și ne transmitea condoleanțe

Valul de supărare s-a accentuat în rândul angajaților din Complexul Energetic Oltenia. Nu le sunt de ajuns mulțumirile pe care le transmite ministrul Energiei că minerii și energeticienii din Gorj au demonstrat și în această vară că nu se poate fără cărbune. Burduja mai avea puțin și ne transmitea condoleanțe, a reacționat un lider de sindicat din Gorj. 

E motivul pentru care oamenii cred că acum e momentul să facă presiuni ca planul de închidere a mineritului să fie regândit. „Vine Burduja și ne transmite mulțumiri. Mai avea puțin și ne transmitea condoleanțe că ne închidea. Acum ne trimite mulțumiri până murim. Ce face Burduja fără CEO?”, s-a întrebat sindicalistul Nicu Bunoaica. 

Felicitările și gândurile bune venite de la Guvern nu încălzesc minerii care nu știu cât vor mai avea un loc de muncă. „El a fost și a zis de multe ori că se duce. Niște gogoși de-ale lui Burduja. Eu m-am întâlnit cu el la Petroșani. Mi-a zis: Bunoaica, termin-o cu cărbunele! Nu înțelegi? Toți au interesele lor personale, nu pentru termocentrale”, a mai declarat Bunoaica.

Vineri, va fi organizat un protest în Piața Prefecturii. Mișcarea va fi organizată de Federația Națională a Muncii condusă de Constantin Crețan. Se urmărește lansarea unui apel către conducerea Ministerului Energiei care să stopeze închiderea termocentralelor pe cărbune. „Le transmit tuturor minerilor și energeticienilor să vină la protestul organizat de Federația Națională a Muncii. Să vină și oamenii politici care s-au lăudat că vor salvarea mineritului. Acum e momentul. E ultimul tren, că au nevoie de noi și putem vorbi de pe altă poziție”, a mai spus Bunoaica la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: