Actualitate

Licitație de milioane de euro la finalul vieții UATAA Motru

Primăria Motru a scos la licitație o lucrare de 27 de milioane de lei pentru Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă din localitate. Asta într-un moment în care uzina are datorii de circa 25 de milioane de lei la Fondul de mediu și nu își va mai putea continua mult timp activitatea.

Furnizorul de agent termic din municipiu nu a achitat pe aproape doi ani certificatele de CO2 către autoritatea de mediu. UATAA Motru folosește cărbune pentru a produce căldură și apă caldă și intră în categoria poluatorilor.

Lucrarea scoasă la licitație se referă la modernizarea instalației de evacuare a zgurii și cenușii. “Se va realiza o instalație de evacuare a zgurii și cenușii de la cazanul CR0102 la UATAA Motru S.A. - furnizorul de agent termic din municipiul Motru, instalație formată din benzi transportoare, concasoare, umidificatoare de cenușă, elevatoare cu cupe, siloz de depozitare. De asemenea, obiectul contractului mai presupune întocmirea documentației tehnice de execuție și obținere a autorizației de construire, precum și executarea unor lucrări conexe: construcție depozite intermediare de depozitare a zgurii și modernizarea drumurilor de acces în interiorul incintei și al drumului de acces la depozitul final. De asemenea, va fi instruit personalul care va exploata instalația ce face obiectul principal al contractului”, se arată în anunțul de pe portalul de licitații publice.

Firmele interesate să realizeze lucrarea pot depune oferte până pe data de 29 ianuarie 2024.

Lucrarea a mai fost licitată de cinci ori în ultimii trei ani, licitațiile fiind anulate din lipsă de ofertanți.

Vizualizări: 1,211

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: