Anchetă

Licitație cu dedicație la Primăria Bolboși?

Procedură dubioasă la o primărie din Gorj care a organizat o licitație pentru a achiziționa mobilier școlar pentru unitățile de învățământ din localitate. O firmă care a participat la procedura organizată de Primăria Bolboși atrage atenția că licitația nu a fost legală. A fost organizată de două ori, dar fără succes așa că elevii din comună vor mai avea de așteptat până când vor avea în clase mobilier nou. 

 

După prima licitație, firma a solicitat mai multe clarificări. Cum Primăria a ignorat-o, societatea a făcut contestație. Cum se știa cu musca pe căciulă, Primăria a anulat procedura și a reluat-o, dar tot cu dedicație. 

 

La a doua licitație, singurul ofertant a fost respins. Primăria Bolboși a considerat oferta drept inacceptabilă. "Ne-au declarat oferta inacceptabilă deși este făcută exact ca în caietul de sarcini. În caietul de sarcini și in ghid scrie clar ”cerințe minime”.Noi am ofertat câteva produse superioare", spun reprezentanții societății respinse de Primărie. Aceștia mai spun că au făcut o nouă contestație și vor da autoritățile locale în judecată pentru abuz în serviciu. 

 

Surse spun că edilul ar fi pregătit contractul pe bani europeni, peste 300 de mii de lei, din PNRR, unei firme din Târgu Jiu, iar celelalte societăți care s-au prezentat la licitație n-au făcut decât să-i strice apele.

Vizualizări: 1,917

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: