Anchetă

Lăsat fără permis port-armă. Primarul și viceprimarul se simt amenințați!

Un bărbat din Turcinești a dat în judecată IPJ Gorj, considerând că în mod nedrept a fost lăsat fără permisul port-armă. Tribunalul Gorj a respins pe 1 septembrie cererea gorjeanului privind suspendarea actului prin care a fost lăsat fără permis port-armă.

 

Totul a pornit de la reclamația unui polițist local din Turcinești, care era pe 29 iulie 2021 la volanul mașinii primăriei, în care se aflau primarul și viceprimarul localității.

Potrivit plângerii depuse de polițistul local, bărbatul acuzat, care era la volanul unei mașini roșii, a intrat intenționat pe contrasens, obligându-l să vireze brusc dreapta autoturismul Dacia Duster pe care îl conducea și care aparține Primăriei Turcinești, până la limita de a se răsturna în șanțul lateral. Autoturismul Dacia Duster, proprietatea primăriei, era pe panta de coborâre dintre Turcinești și Rugi.

“În interiorul autovehiculului se mai aflau ca pasageri Modrea Dumitru - primarul comunei și Dijmăescu Ion - viceprimarul comunei Turcinești. În acest sens a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „ultraj” faptă prevăzută și pedepsită de art. 286 Cod penal”, se arată în documentul de la instanță.

Gorjeanul care conducea mașina roșie și care este acuzat că a intrat intenționat pe contrasens era autorizat pentru a deține, purta, folosi arme și muniții letale de vânătoare. Potrivit legii, permisul port-armă poate fi ridicat dacă persoana „prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranța națională, viața și integritatea corporală a persoanelor”.

Primarul și viceprimarul au susținut în fața organelor de cercetare că le-a fost pusă în primejdie viața, astfel că poliția l-a lăsat pe localnic fără armă. 

“Din declarația numitului Modrea Dumitru, primarul comunei Turcinești, rezultă faptul că urmare a evenimentului din data de 29.07.2021 cât și anterior acestei date, reclamantul, care era deținător de armă de vânătoare, a dat dovadă de pericol pentru ordine publică viața și integritatea corporală, are un comportament neadecvat, fiindu-i pusă în primejdie viața”, se arată în documentul de la instanță, declarații similare dând viceprimarul și polițistul local.

Până la urmă, Tribunalul Gorj a respins cererea gorjeanului nu din motivele de mai sus, ci pentru că nu a fost motivată corespunzător. “Reclamantul nu și-a motivat cererea de suspendare a executării actului atacat, neinvocând nici un fel de împrejurări legate de starea de fapt și de drept, care sunt de natură să creeze o îndoială serioasă în privința legalității actului administrativ, arătând doar că solicită suspendarea executării actului până la soluționarea acțiunii în anulare”, se arată în decizia Tribunalului Gorj, care poate fi atacată cu recurs.

Vizualizări: 3,798

Alte articole din Anchetă:

Citește și: