Actualitate

La serviciu, cu plasa de medicamente

Un nou semnal de alarmă tras de un lider de sindicat din Complexul Energetic Oltenia. Mulți mineri și energeticieni merg la serviciu cu pastilele după ei. Au căpătat diverse afecțiuni medicale la locul de muncă. Manu Tomescu a postat o fotografie cu un salariat care își pregătea medicamentele pe care trebuia să le ia înainte să înceapă tura. Are 48 de ani și după 25 de ani de muncă în condiții grele, s-a ales cu grave probleme de sănătate. 

 

"În această zi de sâmbătă noaptea, înainte de întrarea în tură, o întâmplare care pentru cei ce muncesc în activitatea de producție, poate părea banală, mie mi-a atras atenția și mi-a confirmat încă o dată faptul că viața și sănătatea oamenilor sunt cele mai prețioase lucruri, iar într-o societate normală cu toții ar trebui să ne luptăm pentru a le proteja! În această imagine este un coleg, un salariat din activitatea de producție care își ia medicamentele înainte de a intra în tură! Colegul are în jur de 48 de ani, iar în cei peste 25 de ani lucrați în producție, în tură continuă, s-a ales cu afecțiuni grave de sănătate! 

Fac această postare pentru a reaminti că sunt foarte mulți colegi în această situație, oameni care după zeci de ani de activitate în subunitățile de producție, în condiții de muncă cu noxe și factori de risc din ce în ce mai mari, și lipsuri din ce în ce mai multe, acești oameni au ajuns să vină cu plasa de medicamente la muncă!

 

Aceasta este crunta realitate din activitatea de producție a Complexului Energetic Oltenia, și pentru asta ne-am luptat cu atâta îndârjire pentru recunoașterea în legea pensiilor, a condițiilor noastre de muncă!

În toată activitatea mea sindicală, unul dintre obiectivele pe care mi le-am impus, a fost acela de a face cunoscute probleme lucrătorilor din C.E.Oltenia, și m-am străduit cât de mult am putut ca strigatul acestor oameni să nu fie înăbușit! Vă reamintesc tuturor că dacă în trecut număram în medie cam 50 de decese în fiecare an, după recunoașterea prin Legea nr.197/2021, a condițiilor noastre de muncă, aceste decese din timpul activității s-au diminuat foarte mult! Sper și îmi doresc din tot sufletul ca oamenii să își poată câștiga în continuare pâinea muncind în această activitate, în condiții de siguranță, prin care viața și sănătatea să le fie protejate", e mesajul transmis de sindicalistul Manu Tomescu. 

Vizualizări: 2,168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: