Actualitate

La ce schimbări trebuie să se aștepte minerii de la 1 septembrie

 

Minerii și energeticienii din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor avea parte de o altă metodă de calculare a pensiilor începând cu data de 1 septembrie. Singurul lucru pozitiv în această chestiune este acela că oamenii vor beneficia în continuare de reducerea vârstei de pensionare.

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, spune că a fost păstrată vârsta de pensionare de 52 de ani pentru persoanele care urmează să părăsească sistemul, inclusiv în noua Lege a Pensiilor.

„Din ce știu eu și știu că această chestiune este pe buzele tuturor a rămas vârsta 52 de ani cu acea reducere de 13 ani. Trebuie să se uite cu atenție în noua Lege a Pensiilor la articolul 28, unde scrie foarte clar că sunt păstrate activitățile noastre, adică suntem păstrați la condiții speciale de muncă. Articolul 49 din noua Lege a Pensiilor este articolul unde sunt arătate excepțiile și face referire la articolul 28, adică 13 ani de reducere a vârstei de pensionare pentru cei din activitatea noastră. Se va schimba însă modul de calcul, dar acest lucru nu se va întâmpla doar la noi, ci la nivel național”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomesscu.

Vizualizări: 4,965

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: