Politică

La acest moment exclude orice colaborare cu liberalii în Consiliul Local

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, exclude orice variantă de colaborare cu liberalii în conturarea majorității din Consiliul Local. Poate negocia cu AUR sau cu Partidul Verde. Cum noile mandate vor produce efecte abia la toamnă, mai e timp pentru calcule, strategii și negocieri. 

 

Un lucru e cert, a afirmat Marcel Romanescu, noua majoritate nu o va negocia cu PNL. “Încă nu s-a luat o decizie pentru că mai sunt lucruri de lămurit la nivel central. Am avut discuții cu domnii Cosmin Popescu și Mihai Weber, dar încă nu s-a luat o decizie privind majoritatea în Consiliul Local Târgu Jiu. Avem mai multe variante. Viitorii viceprimari vor primi mandatele peste cinci luni și e timp suficient să gândim o strategie foarte bună pentru municipiul Târgu Jiu”, a declarat Marcel Romanescu la Radio Infinit. 

Liberalii nici măcar nu și-au ridicat mandatele de consilieri locali până acum și s-au lăudat că nici nu vor face asta prea curând. Romanescu e dispus să discute cu AUR și cu „Verzii” despre modul în care va arăta viitoarea majoritate din Consiliul Local. „Cu excepția celor de la PNL, între colegii noștri și reprezentanții celorlalte formațiuni au mai fost discuții în această perioadă. Va fi foarte simplu să facem majoritate”, a mai punctat Romanescu. 

Întrebat dacă ar putea colabora cu Adrian Tudor, liderul Partidului Verde, care a mai ocupat postul de viceprimar și în trecut, Romanescu a răspuns: „Cu siguranță mult mai bine decât aș putea colabora cu PNL. Părerea mea poate să difere față de ce va stabili centrul, însă la mine e exclusă orice discuție  cu PNL. În rest, iau în calcul orice colaborare pentru Consiliul Local”.

În schimbul unui parteneriat politic pentru o eventuală majoritate cu PSD, cei de la AUR ar vrea un post de viceprimar. „Un post de viceprimar e un post pe care noi ni-l dorim, însă nu vom negocia nimic. Dacă va considera că noi avem acest post de viceprimar, nu vom zice nu, dar cred că va fi preferat Adrian Tudor”, a reacționat și Ionelia Priescu, președintele AUR Gorj. 

De altfel, Ionelia Priescu nu a decis încă dacă va păstra mandatul obținut în Consiliul Local sau în Consiliul Județean Gorj. 

Vizualizări: 976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: