Actualitate

ITM Gorj, felicitat de ministrul Muncii

De Ziua Inspecției Muncii, Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost felicitat de către ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, pentru performanțele sale remarcabile.

 

 

ITM Gorj a ieșit în față cu rezultate bune la nivel național și această recunoaștere vine ca o confirmare a eforturilor depuse de echipa ITM Gorj în asigurarea unui mediu de muncă sigur și echitabil pentru toți angajații și pentru colaborarea cu angajatorii.

 

Surse demne de încredere susțin că inspectorul șef al ITM Gorj, George Romanescu, va fi promovată într-o funcție cu greutate în viitorul apropiat. 

 

„Inspecția Muncii și Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj au ca principal scop urmărirea îndeplinirii de către angajatori a obligațiilor legale în domeniile relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă și al supravegherii pieței produselor, precum și a celor referitoare la condițiile de muncă, apărarea vieții, integrității corporale și sănătății salariaților în desfășurarea activității. Asigurăm atât angajatorii, cât și angajații județului Gorj de întreaga noastră disponibilitate și obiectivitate în soluționarea aspectelor din aria de competență a instituției noastre", a declarat George Romanescu, inspectorul șef al ITM Gorj. 

 

Ziua Inspecției Muncii este marcată, anual, prin acțiuni de promovare a prevederilor legislative în vigoare, menite să promoveze munca sigură și decentă. Pentru celebrarea acestei zile, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au făcut vizite la angajatori, dedicate acţiunii de informare. 

 

"Pentru aniversarea acestei zile, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au întreprins vizite la angajatori situați în zonele centrale ale Municipiului Târgu-Jiu unde au împărțit pliante care conțin informări cu privire la consecințele sociale și economice negative pe care le produc atât munca nedeclarată, cât și subdecarată, la drepturile pe care le are și la riscurile la care se expune o persoană când acceptă să lucreze în acest mod. De asemenea , aceste pliante conțin și informații referitoare la importanţa respectării normelor de securitate şi sănătate la locul de muncă", a comunicat ITM Gorj.

Vizualizări: 1,153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: