Anchetă

Iordache insistă. Ar vrea să reînvie IDP-ul după ce l-a băgat în groapă!

Ion Iordache insistă să vândă gogoși gorjenilor. După filmarea în care se laudă că el ar cumpăra utilaje să repare drumurile județene din județul Gorj, senatorul mai scoate un porumbel: ar reînființa Intreprinderea de Drumuri și Poduri, fostul IDP Gorj adică. Ne amintim, e societate aflată în subordinea Consiliului Județean, care a intrat în faliment și a ajuns în groapă, tocmai ca apoi să se ridice Ydail, firma lui Iordache, care „a ajuns la  încasări de mii de miliarde și a devenit inegalabilul constructor de drumuri”, declară primarul Marcel Romanescu.

 

„CJ poate să înființeze societăți, să facă asociații cu alte localități, sunt n variante. Ce spunea dumnealui că lucrează anumite firme, foarte bine că lucrează. Aceste utilaje despre care vorbesc eu sunt pentru a face lucrări acolo unde nu există contracte, unde e nevoie urgentă de sprijin”, a explicat, mândru, Ion Iordache.

 

Omite din nou că firma Ydail, care nu îi e deloc străină, are de mulți ani contracte pentru întreținerea, repararea și deszăpezirea pe toate segmentele de drum județean. 

 

E motivul pentru care a reacționat și primarul Marcel Romanescu. Edilul a declarat că afirmațiile lui Iordache frizează ridicolul.

“În general, nu prea reacționez la ce apare în mediul online sau în presa scrisă, dar această postare frizează ridicolul. Domnul Iordache deține 90% din contractele de întreținere a drumurilor județene cu societatea Ydail, care e societatea dumnealui, știe toată lumea că a mandatat pe altcineva să conducă. Să vii cu o astfel de postare și să spui că dacă vei ajunge președintele Consiliului Județean, vei realiza o societate a Consiliului Județean să cumperi utilaje pentru a repara și întreține drumurile județene, mi se pare o declarație fără sens. Cine ar putea să-l creadă pe domnul Iordache după miile de miliarde pe care le încasează prin societatea dumnealui, după desființarea IDP-ului. Apoi a devenit unicul, singurul și inegalabilul constructor pentru drumurile județene din Gorj”, a reacționat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

 

Vizualizări: 4,222

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: