Politică

Ion Bîrcă: Aveam nevoie de rectificare bugetară pentru a cofinanța proiecte de investiții

 

Vești bune pentru primari! Guvernul a aprobat o rectificare bugetară care le va permite să își acopere toate sau aproape toate cheltuielile pe care le au restante. Banii erau așteptați de edilii gorjeni ca pe o gură de oxigen, dat fiind faptul că multe proiecte băteau pasul pe loc din lipsa cofinanțărilor, iar în unele situații angajații erau în pericol să nu-și primească salariile cuvenite.

Primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă este convins că, în județul Gorj, aceste sume primite de la Guvern vor fi împărțite în mod corect.  

„Rectificarea bugetară este un lucru extraordinar de bun pe care îl așteptam. Avem multe proiecte unde primăria trebuie să vină cu o cotă parte, însă a fost dificil pentru noi să suportăm aceste sume. Iată că acum se va putea face și acest lucru. În cazul nostru nu a fost niciodată pericolul ca angajații din subordine să nu își primească banii.

Dacă mă întrebați pe mine, un primar care nu reușește să dea banii la oameni, trebuie să plece acasă. Vorbim despre un management defectuos. La început de an îți plănuiești banii pe priorități: salarii, utilități și așa mai departe. Nu poți să faci chefuri cu lăutari, să arunci cu miliarde și apoi să le spui angajaților tăi că nu ai bani pentru salarii”, a declarat primarul comunei Turburea, Ion Bîrcă. 

Acesta este convins că banii care vor ajunge în Gorj, la această rectificare bugetară vor fi împărțiți cu responsabilitate de președintele Consiliului Județean, Cosmin Popescu.

„Domnul președinte va împărți, cu siguranță, în mod corect acești banii. Trebuie spus că ușa dumnealui a fost mereu deschisă pentru toți primarii, indiferent de culoare politică și așa va fi și acum. S-au dus vremurile când PNL și USR dădeau bani preferențial. Fiecare dintre noi va vrea câți mai mulți, dar banii trebuie împărțiți astfel încât să acopere cât mai mult nevoile fiecărei comune”, a mai declarat Ion Bîrcă.

 

Vizualizări: 380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: