Social

Investiții în Spitalul Orășenesc Novaci

 

Spitalul Orășenesc din Novaci va fi reabilitat și modernizat în totalitate! În plus, un nou corp de clădire va fi construit. Unitatea medicală are nevoie de astfel de investiții, în condițiile în care adresabilitatea, din partea pacienților este tot mai mare. 

 

Spitalul Orășenesc Novaci este una dintre unitățile medicale, din județul Gorj, unde, în ultimii ani, numărul pacienților care-i trec pragul a crescut simțitor. În acest caz este vorba despre poziționarea spitalului, care se situează cel mai aproape de stațiunea montană Rânca, aflată într-o continuă dezvoltare.

„Derulăm procedurile pentru accesarea de fonduri europene prin PNRR pentru a reabilita și digitaliza unitatea medicală. De asemenea, urmează să construim un nou corp de clădire, după standardele actuale, unde o să funcționeze un ambulatoriu și secțiile de chirurgie generală, ORL, ortopedie și ginecologie.  Este absolut necesară construirea acestui nou corp pentru a ne putea desfășura activitatea în parametrii optimi. Planurile sunt ca în vechea clădire să rămână secția de medicală, recuperarea medicală, cronici neurologie și pediatrie. Studiul de fezabilitate este făcut, așteptăm săaccesăm fondurile de finanțare. Noi, ca spital orășenesc putem să primim până la 50 de milioane de euro. În acești bani intrăși reabilitarea integrală a spitalului. Avem toată încrederea că o să reușim ce ne-am propus pentru că Spitalul Orășenesc Novaci a devenit, de la an la an, tot mai solicitat. Avem pacienți din toate zonele județului Gorj, dar și mulți turiști”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orășenesc Novaci.

Vizualizări: 462

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: