Social

Întrebări frecvente puse de gorjeni după cutremur

Paginile de socializare abundă de comentarii legate de sutele de seisme care au avut loc timp de o săptămână în Gorj. Mulți oameni au întrebări și așteaptă răspunsuri de la autorități.

Am selectat câteva dintre acestea, în speranța că instituțiile statului, sub coordonarea prefectului de Gorj, își vor face timp să îi liniștească pe gorjeni.

1. Cum pot afla la ce cutremur rezistă clădirea în care locuiesc?

2. Cum pot afla la ce cutremur este proiectată să reziste clădirea în care lucrez?

3. Ce impact ar avea un cutremur cu magnitudinea 6 în Gorj? Dar unul de 6.5?

4. La ce distanță de epicentru ne putem considera în siguranță, în cazul unui cutremur de 6 grade pe scara Richter, dacă presupunem că ne aflăm într-o clădire care respectă normativele în vigoare?

5. Cât de probabil este ca zona seismică activată recent în zona Runcu să aibă activitate zeci sau sute de ani de acum înainte?

6. Ce trebuie să le transmitem copiilor legat de cutremur când începe școala?

7. De ce aplicațiile instalate pe telefon nu dau aceleași informații legate de epicentru?

8. Dacă un cutremur durează puțin și clădirea în care ne aflăm nu pare afectată, trebuie să ieșim sau rămânem înăuntru?

Întrebările din spațiul public sunt mult mai multe, sunt oameni care au întrebări legate de cauze, la care specialiștii nu au încă răspunsurile. Dar, instituțiile publice ar putea măcar să taxeze fake-news-urile evidente care circulă pe paginile de socializare și care contribuie la creșterea panicii. Cât de greu este să dea un comunicat în care să spună că nu se exploatează gaze de șist în Gorj?

Vizualizări: 1,061

Alte articole din Social:

Citește și: