Social
INFP organizează un tur ghidat prin București, în amintirea cutremurului din ‘77
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului organizează pe data de 4 și 5 martie 2023 un tur ghidat prin București, în amintirea cutremurului vrâncean din 4 martie 1977, de magnitudinea 7,4.
“Vă invităm să vă alăturați unui tur special, pentru a primi răspunsuri pertinente la aceste întrebări, a vedea orașul dintr-o nouă perspectivă și a fi mai #pregatitlacutremur.
CÂND? Pe 4 sau 5 martie, de la ora 14:00. Turul durează aproximativ 2 ore și jumătate. PUNCT DE ÎNTÂLNIRE - Statuia lui Ion Heliade Rădulescu din Piața Universității. Turul se va încheia în Piața Romană”, se arată în comunicatul INFP.
Cutremurul vrâncean din 4 martie 1977 (magnitudine 7,4 Mw, 94 km adâncime) a provocat cele mai mari pierderi seismice din istoria României. 90% dintre victime au fost în București, în principal din cauza prăbușirii parțiale sau totale a 32 de clădiri.
Echipa de ghizi de anul acesta este formată din:
• Dr. Dragoș Toma-Dănilă, cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP)
• Drd. Ing. Alexandru Țigănescu, cercetător în cadrul INCDFP și student doctorand în cadrul Universității Tehnice de Construcții din București (UTCB)
• Răzvan Munteanu, Director Executiv în cadrul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS)
• Col. Ciprian Monoranu și Col. Dinu Marin, reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU)
• Cristi Radu, povestitor urban care explorează, documentează și promovează din 2007 Bucureștiul
• Ing. Dan Iancu, inginer proiectant și reprezentant al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri (AICPS)
INFP menționează ca turul este oferit gratuit.
Cum poți participa?
Completează formularul de pe https://forms.gle/cGvtZyBnjJyE6CmA8 precizând în el numele complet și numărul tău de telefon mobil (trebuie să fie valid) și numărul de persoane înscrise.
Grupul se constituie din persoanele care se prezintă la punctul de întâlnire până la ora începerii turului, cu rezervare prealabilă. Numărul de participanți va fi restricționat, datorită condițiilor de pe teren, la 100 de persoane/ tur. Vârsta minimă recomandată este de 14 ani.