Eveniment

Inconștiența riscă să mistuie sate întregi

A fost din nou alertă, noaptea trecută, din cauza incendiilor de vegetație. După ce s-au luptat cu flăcările ore în șir, autoritățile din Runcu au avut din nou de lucru alături de pompieri și voluntari. 

 

S-a pus foc din nou în zona Bâlta. Flărăcile au ars cu repeziciune și au cuprins hectare întregi de vegetație uscată din cauza arșiței din ultimele luni. 

“Cineva chiar își bate joc…”, a fost mesajul primarului din Runcu, Adrian Câmpeanu, care a și postat pe Facebook un videoclip cu flăcările violente care amenințau gospodăriile oamenilor. 

Edilul a tras nenumărate semnale de alarmă, a îndemnat localnicii să nu mai dea foc vegetației uscate pentru că se poate întâmpla oricând o tragedie. Cu toate acestea, nici nu a fost stins bine incendiul care a izbucnit ieri după-amiază, că spre miezul nopții, a luat foc iar câmpul. 

Sute de incendii de vegetație au stins pompierii în ultimele luni. Și salvatorii au făcut apel la gorjeni să fie responsabili, să nu mai ardă resturile de vegetație din curți pentru că gestul este ilegal și poate fi amendat. În plus, focul scăpat de sub control poate duce la adevărate tragedii. 

Vizualizări: 2,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: