Eveniment

Începe Festivalul RomânIA Autentică

Se fac ultimele pregătiri pentru unul dintre cele mai importante evenimente culturale din județul Gorj: Festivalul RomânIA Autentică. Acesta este organizat de autoritățile din comuna Peștișani care promit că nu mai puțin de 20 de mii de oameni vor veni în satul lui Brâncuși pentru a lua parte la eveniment. 

 

Festivalul RomânIA Autentică se întinde pe parcursul a două zile, timp în care participanții vor avea parte de diverse momente artistice, menite să scoată în evidență tradițiile și obiceiurile poporului român.

„Avem două zile încărcate de evenimente, sâmbătă și duminică, pe 22 și 23 iunie vor veni la Peștișani, meșteșugari din Vrancea, Brașov, Slănic Prahova, București, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Tg Mureș, Sibiu, Cluj Napoca, Mehedinți și bineînțeles Gorj. Standurile lor vor fi deschise la Hobița, sâmbătă după ora 16.00 și duminică după ora 11.00. 

Ne așteptăm la aproximativ 20 de mii de participanți. Pentru cei mici și nu numai unii dintre meșteri vor desfășura și mici ateliere în care vor preda tainele meșteșugului pe care l-au învățat.

Duminică, la ora 14 va avea loc Parada Portului Popular cu plecare de la Casa Muzeu Constantin Brâncuși. Atmosfera acestui eveniment va fi întreținută și de un deosebit program folcloric, sâmbătă de la ora 18.00, iar duminică la ora 15.00. De asemenea, maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Filarmonică București vor urca pe scenă duminică ,23 iunie la ora 20.00.

La finalul recitalului lui Gheorghe Zamfir toți cei prezenți se vor putea bucura de un impresionat show cu drone luminoase”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peștișani.

Aproximativ 70 de meșteri și artizani populari din întreaga țară vor fi prezenți, la sfârșitul acestei săptămâni, la Hobița. 

De asemenea, la eveniment va participa și Cristina Chiriac, fondatoarea festivalului și președinte a Conaf - Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin .

 

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: