Actualitate

Incendiu în sat. Primăria a căutat voluntari!

Un incendiu violent de vegetație a izbucnit seara trecută în localitatea Runcu. Autoritățile au avut o noapte albă. La fel și localnicii care au participat ca voluntari la misiunea de stingere a focului care a amenințat rezervorul de apă din Bâlta. 

 

Primarul din Runcu, Adi Câmpeanu, a făcut apel la oamenii din sat să dea o mână de ajutor pompierilor. Flăcările s-au extins rapid și din cauza vântului și pentru că vegetația este foarte uscată.

De zile bune, arde și pădurea din Piatra Cloșani, arie protejată. Pentru că este aproape imposibilă intervenția terestră, a fost solicitat sprijin din aer. Două elicoptere Black Hawk au intervenit și au lansat zeci de tone de apă din aer peste pădurea care a luat foc. 

Nu au fost singurele alerte din cauza incendiilor de vegetație. Au fost astfel de evenimente cu sutele în ultimele luni. Asta în ciuda faptului că arderea vegetației uscate este interzisă și amendată. De multe ori, focul a scăpat de sub control și a amenințat vieți omenești, sate întregi ori investiții.

Vizualizări: 1,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: