Eveniment

Incendiile de vegetație au făcut scrum hectare întregi: Niște oameni care nu gândesc pun foc!

Tot mai greu reușesc pompierii, voluntarii și autoritățile locale să țină piept incendiilor de vegetație. Pentru că sunt foarte multe și pompierii abia fac față, se implică și primăriile cu propriile utilaje și cu voluntari. 

 

Nici comuna Turburea nu a fost ferită de astfel de fenomene. Deși legea prevede amenzi aspre pentru cei care dau foc vegetației în propriile gospodării, aceștia sunt greu de identificat odată ce focul se extinde.

 

“Sunt oameni răi, care nu gândesc. Nu-l poți depista. Pune foc și pleacă, apoi focul ajunge în sat, e deja mare și nu știi cine a pus. Nu le e frică. Am avut și noi foarte multe pe dealuri, peste tot. La două zile, am avut câte ceva. Ne strângem cu pompierii, cu voluntari și ajutăm și noi”, a spus primarul din Turburea, Ion Bîrcă.

Primarul a mai punctat și că are propriile utilaje cu care intervine la incendii în sprijinul pompierilor, dar cele mai multe izbucnesc în zone greu accesibile.

„Avem și utilaje cu care intervenim, avem și apă. Dar incendiile au fost în anumite zone unde nu am putut intra decât la pas, cu lopeți. Se duc și dau foc în mărăcini de te uiți la foc și atât și nu ai ce să-i faci”, a mai adăugat primarul din Turburea, la Radio Infinit.

Noaptea trecută, oamenii din Runcu au stat cu frica-n sân că focul le ajunge la locuințe. Un incendiu puternic de vegetație s-a extins în satul Bâlta și a amenințat casele și pădurile din zonă. A fost stins de pompieri și voluntari, apoi s-a reaprins și a fost nevoie din nou de intervenția autospecialelor.

Vizualizări: 583

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: