Social

Încă un bloc din Târgu Jiu va fi reabilitat energetic

Municipalitatea a obținut fondurile necesare pentru renovarea energetică a blocuui 67 din strada 1 Decembrie 1918 din Târgu Jiu. Lucrările au o valoare de peste 3,4 milioane de lei. Banii vin prin Programul Național de Redresare și Reziliență. 

 

Primăria Târgu Jiu a demarat licitația să găsească firma constructoare pentru aceste lucrări.

Lucrările care se vor efectua sunt complexe. Va fi izolată fațada, vor fi închise balcoanele, va fi izolat planșeul. De asemenea, va fi modernizată instalația de iluminat și vor fi folosite panouri fotovoltaice pentru asigurarea energiei electrice pentru iluminatul spațiilor comune.

„Se urmareste cresterea eficientei energetice a cladirii de locuinte – tip bloc prin implementarea solutiilor propuse de imbunatatirea performantei energetice a anvelopei (izolarea termica a partii opace a fatadelor, inlocuirea tamplariei exterioare existente, inchiderea balcoanelor si/sau a logiilor cu tamplarie termoizolanta, izolarea planseului peste ultimul nivel, izolarea termica a planseului peste subsol), imbunatatirea performantelor instalatiilor sanitare si termice, reducerea consumului de energie electrica pentru iluminat prin asigurarea de surse de energie din surse regenerabile (reabilitarea/modernizarea instalatiei de iluminat prin inlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimenionate, inlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent si incandescent cu corpuri de iluminat cu eficienta energetica ridicata si durata mare de viata, folosirea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea partiala a necesarului de energie electrica pentru iluminatul spatiilor comune)”, explică municipalitatea.

Vizualizări: 559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: