Actualitate

În premieră: Școlile pot solicita un profesor psiholog

 După 13 ani de confuzie cu privire la rolul consilierului școlar și psihologului în școli, Ministerul Educației introduce în regulamentul CJRAE/CMBRAE, care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024, atribuții specifice pentru fiecare funcție. Astfel, școlile pot solicita, în premieră, centrelor județene/al municipiului București de resurse și asistență educațională, CJRAE/CMBRAE un profesor psiholog, care poate fi psiholog clinician sau psihoterapeut.

Profesorul-psiholog poate lucra în școli, în cabinetele de consiliere psihopedagogică, cabinetele logopedice, cabinetele de sprijin educațional/camerele-resursă sau în CJRAE/CMBRAE și va putea diagnostica și consilia elevii. Acesta trebuie să aibă atestat de liberă practică eliberat de Colegiul Psihologilor din România, conform specialităților, respectiv psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională, psihopedagogie specială, psihologie clinică, psihoterapie, consiliere psihologică, conform regulamentului CJRAE.

În fiecare judeţ funcţionează centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională, denumit în continuare CJRAE, iar în municipiul Bucureşti funcţionează Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională, denumit în continuare CMBRAE.

Vizualizări: 228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: