Actualitate

În doi ani, au dispărut patru mii de angajați din mineri și energie

Fără circa patru mii de salariați a rămas Complexul Energetic Oltenia în doi ani. Din 2022 până în prezent. Acum compania a ajuns să numere sub nouă mii de angajați și numărul acestora va mai scădea. Se țin de planul de închidere, conchide un lider de sindicat din Termocentrala Rovinari. 

 

 

Manu Tomescu a declarat că salariații ar fi trebuit să fie mai uniți și să protesteze față de închiderea grupurilor pe cărbune. Această decizie e sinonimă cu disponibilizări în minerit și energie. 

Sindicalistul a mai subliniat că în urmă cu doi ani, în companie, erau circa 13 mii de oameni. Acum au mai rămas mai puțin de nouă mii. Cei mai mulți au plecat la pensie și vor mai urma mulți până în septembrie. Alții riscă să fie dați afară pentru că directorii companiei respectă cu sfințenie planul de restructurare. Nu contează că nu au cu ce înlocui cărbunele și nici nu au de unde să mai aducă oameni în producție dacă nu-i păstrează pe tinerii care au învățat meserie în ultimii ani și care pot duce pe umeri producția de energie câți ani i-au mai rămas companiei.  

 

“Se țin de planul de închidere. Pe mine mă deranjează că nu se recunoaște acest lucru ferm și categoric. Se simt efectele acestui plan de închidere și oamenii au început să protesteze, dar individual, fiecare pentru el când e pus pe listă. Mă doare că nu s-a protestat la modul general, să facem acțiuni, să avem revendicări în ce privește interesele tuturor salariaților. Stoparea închiderea grupurilor pe cărbune! Asta trebuie să cerem pentru că închiderea grupurilor pe cărbune ne lasă fără locuri de muncă, fără populație. Eram 13 mii de salariați în 2022. Azi mai suntem sub 9.000”, a spus sindicalistul Manu Tomescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: