Actualitate

Import masiv de energie. Grupuri oprite la CEO

 

Absența uității 1 din SEN se simte destul de acut, mai ales în condițiile în care avem secetă, iar aportul hidrocentralelor este redus.

Importul de energie electrică era, de departe, prima sursă de energie electrică a țării, ieri, 27 august, la orele prânzului. Repornirea unității 1 de la Cernavodă a fost amânată, după oprirea accidentală din 26 august, avaria urmând, posibil, să fie rezolvată azi.

Importurile masive sunt și pe fondul unei producții mai mici din fotovoltaic, compesată de energia eoliană care, vara, în mod tradițional livrează destul de puțin. De asemenea, grupul energetic de la Ișalnița, fiind în conservare, a fost oprit la sfârșitul lunii iulie, iar producția din termocentrale a fost de sub 800 MW în ultimele săptămâni.

Astăzi, situația pare ușor schimbată, energia pe cărbune având o cotă de aproximativ 20% în Sistemul Energetic Național.

România consuma marți, 27 august, energie electrică de peste 6.600 MW, dar producea doar aproximativ 4.600 MW, SEN importând așadar peste 2.100 MW.

Vizualizări: 1,588

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: