Actualitate

Hai la treabă, la strâns gunoaie!

N-a trecut o lună de când buldozerul lui Iordache a strâns gunoaiele din Pandurașul, că iar s-au umplut străzile, trotuarele și câmpurile de tot felul de deșeuri aruncate la întâmplare. Fenomenul nu pare să aibă rezolvare și probabil că acum s-a prins și senatorul care se bătea cu pumnii în piept în campania electorală că face curățenie în cartier pentru că primăria n-a făcut asta de ani întregi. Ceea ce era total greșit. Nu contează cât de des se fac acțiuni de ecologizare în zonă. O parte din oamenii care locuiesc acolo pare că refuză să se civilizeze și aruncă gunoiul chiar la geamul casei. 

 

Străzile, trotuarele, șanțurile, calea ferată, câmpul. Totul e o mare de gunoaie în Pandurașul. Și chiar în această săptămână a fost făcută iar curățenie, dar gunoaiele reapar. Containerul care a fost lângă calea ferată până recent a fost mutat în câmp tot pentru ca localnicilor să le fie mai ușor să-și ducă toate resturile acolo, în container, nu pe spațiul verde. 

Cum era de așteptat, gunoaiele au fost aruncate mai mult în jurul acestui container decât în el. Multe deșeuri sunt haine vechi de care mulți localnici se descotorosesc pe unde apucă. Nu contează că e drum, șanț, iarbă verde. Lângă haine, se adaugă sticle, ambalaje, animale moarte. 

 

În campania electorală, senatorul Iordache a mers în zonă și a strâns gunoaiele, apoi le-a dus la ușa primăriei. Declara la acea vreme că primăria nu a adunat resturile din Pandurașul de șapte ani și noroc cu el că a venit să facă ordine în cartier. Îl invităm pe senator să treacă la treabă din nou și să facă și acum un clip electoral în același loc unde a făcut curățenie atunci. Poate s-o convinge că a vorbit prostii în campania electorală când se lăuda că dacă nu descoperea el problema, localnicii trăiau în continuare într-un focar de infecție. Și acum e la fel, și mâine va fi la fel indiferent câte acțiuni de ecologizare face primăria sau fac voluntarii și indiferent câte amenzi aplică polițiștii locali care nu de puține ori prind oamenii în timp ce aruncă pe câmp căruțe întregi de haine vechi. 

 

 

Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: