Actualitate

Grevă generală în minerit? Decizie, azi

 

Consiliul Național al FNME, federație pe locul doi la reprezentativitate în CEO, cu membri de sindicat și în unitățile din Valea Jiului, se întrunește azi, la Uricani, iar pe ordinea de zi a ședinței este varianta de a declanșa greva generală. 

S-a vehiculat ideea că, de fapt, în spatele unei greve generale ar sta obediența liderilor sindicali față de administrația CEO, în sensul că ar scuti compania de plata salariilor în cazul unei greve generale. Cu alte cuvinte, liderii FNME i-ar ajuta pe șefii CEO să facă economie.

Însă, speranța oamenilor care lucrează în minerit și energie este că, totuși, liderii sindicali mai au scrupule, iar această eventuală grevă va fi autentică și bazată pe nemulțumirea generală reală a tuturor celor din sistemul energetic. Declanșarea grevei ar veni ca o consecință a noii legi a pensiilor care i-a afectat foarte mult pe cei care au lucrat în condițiile speciale și care vor avea pensiile înghețate începând cu ianuarie, anul viitor.

Consiliul  Național al FNME a început la ora 10. Rămâne de văzut care va fi decizia liderilor federației, după consultarea cu șefii organizațiilor sindicale afiliate la FNME.

Vizualizări: 1,985

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: