Social

Grădiniță nouă în comuna Bălănești

 

Vești bune pentru părinții și copiii din comuna Bălănești! În toamnă, noua grădiniță, construită de administrația locală va fi pregătită să primească preșcolarii. Clădirea este una construită după ultimele standarde și va funcționa cu 3 grupe de copii.

Firma care a câștigat contractul se află cu lucrările pe ultima sută de metri, iar administrația locală va solicita, în următoarele săptămâni, Ministerului Educației să fie făcută recepția. 

„Este un proiect îndrăzneț pe care mă bucur enorm că am reușit să îl ducem la bun sfârșit. Ne aflăm în anul 2024, iar între mediul rural și mediul urban nu ar mai trebui să fie diferențe între actul educațional. Iată, că în Bălănești, am reușit acest lucru. Grădinița pe care am finalizat-o, care se află în satul Voiteștii din Vale, este una modernă și cu personal foarte bine calificat. Astfel, vreau să diminuez această migrațiune a copiilor din localitate, spre Târgu Jiu, în încercarea părinților de a le oferi grădinițe mai bune. Tot în acest sens, de anul viitor încercăm să introducem în această grădiniță și programul Afterschool, atât de necesar părinților care nu au cu cine să își lase copiii, atunci când sunt plecați la serviciu”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

Valoarea totală a proiectului privind construirea Grădiniței cu Program Normal din comuna Bălănești este de aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. Banii au provenit de la Ministerul Educației, însă administrația locală și-a adus și ea aportul. Toate cheltuielile privind introducerea utilităților au fost suportate din bugetul propriu.

 

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: