Ultima oră

Gorjenii se protejează de caniculă

În timp ce în alte județe, ambulanțele abia fac față solicitărilor și mulți oameni ajung la spital din cauza temperaturilor foarte ridicate, gorjenii par să fi învățat să se protejeze de caniculă. Concluzia vine de la Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului de Ambulanță Gorj, care a declarat că doar doi gorjeni au avut nevoie de îngrijiri medicale în trei zile de cod roșu de caniculă. 

 

Tiberiu Tătaru a declarat la Radio Infinit că gorjenii au luat în serios recomandările medicilor în aceste zile toride și s-au protejat de temperaturile care au atins 40 de grade. 

„De vineri până luni, am avut 231 de intervenții în tot județul. Ca și cazuri specifice perioadei caniculare pe care o traversăm, în acest weekend, am avut doar două cazuri. La Pojogeni și în Târgu Jiu. Trag concluzia că au avut efect recomandările făcute și acestea au ajuns la cetățenii județului Gorj și gorjenii știu să se protejeze de caniculă”, a afirmat Tiberiu Tătaru, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Gorj.

Tătaru a subliniat că hidratarea e foarte importantă în această perioadă pentru că încă nu am ieșit de sub atenționarea de cod roșu de caniculă. 

Vizualizări: 247

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: