Anchetă

Gorjeni implicați într-o rețea de trafic de migranți

O rețea de trafic de migranți - formată din cetăţeni români, afgani şi pakistanezi - a fost destructurată de polițiștii de frontieră din județul Timiș. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării aduceau fraudulos în România, prin frontiera cu Bulgaria, persoane din țări asiatice.

 

Le adăposteau în diferite locații din județele Timiș și Gorj cu promisiunea că vor ajunge în Vestul Europei. Din martie și până luna aceasta, peste 50 de indivizi au ieșit ilegal din țară prin vămile cu Serbia sau Ungaria. Fiecare plătea între 2.500 și 11.000 de dolari.

 

Aceștia erau coordonați prin GPS sau apel video, mai spun anchetatorii care au făcut mai multe percheziții.

Trei suspecți au fost audiați în acest caz.

”Ca mod de operare, o parte din migranţi erau călăuziţi pentru a trece ilegal frontiera din Bulgaria în România sau racolaţi din rândul celor aflaţi legal pe teritoriul României, după care erau transportaţi şi adăpostiţi în diferite imobile sau unităţi de cazare de pe raza judeţelor Timiş şi Gorj. Ulterior erau preluaţi şi transportaţi până în apropierea frontierei dintre România cu Serbia sau Ungaria, unde migranţii era îndrumaţi să treacă ilegal frontiera de stat pe jos. Membrii reţelei le indicau direcţia de deplasare cu ajutorul sistemului GPS sau prin telefon în sistem video-call şi erau aşteptaţi şi preluaţi după trecerea frontierei pentru a fi transportaţi în state din Spaţiul Schengen. Migranţii achitau sume cuprinse între 2.500 - 11.000 euro/dolari de persoană reţelei”, au arătat procurorii.

Vizualizări: 1,967

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: