Social
Gorjeanul care a făcut o afacere din creșterea struților
Carnea de struț a devenit pentru mulți o alternativă la miel în ceea ce privește masa de Paște. Are mai puțin colesterol și este sănătoasă, spune Marcel Negrea, un gorjean care crește de 20 de ani struți.
Valorifică de la aceste păsări nu doar carnea, ci și ouăle, penele și chiar pielea de struț. Ouăle se vând acum, de Paște, cu 120 de lei bucata. Cererea este mult mai mare decât ar putea produce ferma gorjeanului.
”Carnea de struț este foarte bună. Cam 150 de lei pe kilogram este. Dacă îi dai zece kilograme la un struț să mănânce, mănâncă zece kilograme. Ei, după cinci ani, pot să producă până la 100 de ouă”, a spus Negrea pentru Observator. O pană mare, de 80 de centimetri, ajunge până la 25 de lei. Pielea, dacă este argăsită și tăbăcită, ajunge la două mii de euro, a mai spus fermierul, care își aduce aminte că, acum 20 de ani, când a cumpărat primii struți, toată lumea îi spunea că este nebun.