Politică

Gheorghe Pecingină și alți patru deputați, dați afară din Partidul DREPT

 

Cinci dintre cei zece deputați care s-au afiliat, în urmă cu două săptămâni, la Partidul DREPT, au fost excluși, în urmă cu două zile. Printre aceștia, se numără și deputatul Gheorghe Pecingină, fost  PNL-ist. Dat fiind faptul că deputați veniți de la aproape toate partidele parlamentare, DREPT a beneficiat de o portiță legală și s-a putut înregistra ca partid parlamentar, ceea ce îi asigură participarea în secțiile de vot.

Au fost excluși din partid deputații Gheba Daniel Sorin (ex-AUR), Daniel Florea (ex-PSD), Liviu Ioan Balint (ex-PNL), Gheorghe Pecingină (ex-PNL) și Florică Ică Calotă (ex-PNL), potrivit informațiilor G4Media.

”Așa cum v-am promis, DREPT nu (mai) are niciun deputat afiliat care să fi trecut pe la partidele clasice. Actele sunt făcute încă de lunea trecută, decizia de „despărțire” este comunicată. Oricât se chinuie unii să mă scoată traseist și mincinos, realitatea e una singură: partidul DREPT este singura entitate juridică de la Revoluție încoace ce a reușit să spargă monopolul partidelor clasice.

În doar o zi a devenit partid parlamentar, obținând oameni în secțiile de vot care să păzească voturile voastre. E un succes uriaș, o lovitură fulger care a îngenunchiat sistemul. Peste noapte, PSD PNL și amicii au avut un șoc să vadă că nu mai au monopol pe secțiile de vot”, a scris Vlad Gheorghe, fost europarlamentar.

Lideri din PSD suspectează că Partidul DREPT era un vehicul politic care să îl ajute pe Mircea Geoană, potrivit informațiilor G4Media.

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a declarat însă că partidul DREPT nu este partidul lui Mircea Geoană, nu este „făcut” și nu îl susține pe acesta, ci este platforma juridică pentru ca independenții, partidele mici noi sau cele locale să poată candida.

 

Vizualizări: 1,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: