antiVirale
Gala "România ești tu", la Târgu Jiu

Mai mulți antreprenori, primari, meșteri populari, păstrători ai tradițiilor au fost premiați, joi seara, la Târgu Jiu în cadrul Galei "România ești tu". Printre cei care au urcat pe scenă s-au numărat primarii din Târgu Jiu, Runcu, Polovragi sau Bustuchin, dar și investitori din turism din tot județul, care și-au lăsat amprenta în localitățile unde și-au început micile afaceri.
"Comuna Polovragi este într-o continuă dezvoltare datorită proiectelor ample de modernizare și dezvoltare. Dintre acestea, amintim sistem de canalizare și stație de epurare ape uzate menajere, sistem rețea de apă, reabilitare și extindere Centru de zi pentru servicii sociale, dezvoltare rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale, racorduri canalizare și consolidare drumuri și lista nu se oprește aici", a fost descrisă activitatea autorităților din Polovragi. Tot de aici, au fost premiați mai mulți antreprenori din turism.
"La nivelul comunei, s-au făcut o serie de inveestiții, în valoare de sute de milioane de euro atat din programe europene nerambursabile cat si din programe nationale. Amintim doar câteva proiecte importante pentru locuitorii comunei: modernizarea tuturor drumurilor de pe raza localitatilor componente Comunei Runcu, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă, reabilitarea școlii precum și iluminat public cu tehnologie led", a fost prezentat primarul din Runcu, Adi Cîmpeanu.
Și băcița Mărioara Babu a fost premiată în cadrul galei: "Din anul 2000, datorită asfaltării drumului Transalpina și la iniţiativa primilor turiști dornici de mâncare ciobănească, Marioara reușește, prin susţinerea autorităţilor abilitate, să pună pe harta obiectivelor turistice de vizitat și de puncte gastronomice - Stâna Ștefanu - care de atunci bucură în fiecare vară neîncetat mii de turiști.
În toţi acești ani, munca de promovare a zonei și gastronomiei tradiţionale pe care o întreprind Marioara și familia ei s-a bucurat de multe recunoașteri pentru întreaga activitate din partea multor instituţii, prin distincţii precum:
Ambasador al Zonei Montane (oferit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale);
Femeia mută munţii (Agenţia Naţională a Zonei Montane din România),
Femeie de zece (Asociaţia Uniunii Femeilor din Gorj), culminând, în 2022, cu recunoașterea de Tezaur Uman Viu pentru moștenirea, păstrarea și transmiterea tehniclor gastronomiei tradiţionale (ciobănești) oferită de Ministerul Culturii din România".
Și asociațiile care fac fapte bune au fost scoase în evidență. Un exemplu este asociația condusă de Cristina Lia, "Glasul Sufletului", din Rovinari. "Începutul asociației lor a fost atunci când au început să audă glasul suferinței celor care nu mai aveau puterea de a striga ajutor. De ce? Pentru că și Dumnezeu a auzit glasul disperării Liei Cristinei, în cel mai greu moment din viața sa.
Astfel, a devenit un om dator lui Dumnezeu și toată activitatea și-am dedicat-o Lui. Din 2019 și până în prezent, a ajutat la construcția si renovarea a 12 case ai celor în nevoie, a hrănit sute de familii, a plătit sute de medicamente, a ajutat la repatrieri, înmormântări, a plătit burse și a pregătit de școală mii de copii. Sute de tone de îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării au fost distribuite către 4 județe. A trimis în excursii sute de copii și a gătit pentru mii de oameni.
Și misiunea ei este de a crea „Casa Maria" locul unde îi vor adăposti pe toți cei aflați în suferință.
Și sunt aproape de a înfăptui această misiune. Ei sunt: o asociație a oamenilor datori lui Dumnezeu".
Vizualizări: 534