Social

Fostul jucător al Pandurilor, Cristi Popescu, antrenor la CSM Târgu Jiu

 

Clubul Sportiv Municipal Târgu Jiu l-a inclus în echipa de antrenori din cadrul secției de fotbal a clubului pe unul dintre jucătorii emblematici ai echipei Pandurii Târgu Jiu, Cristi Popescu. Absolvent al Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași în cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport, Cristi Popescu se va ocupa în sezonul 2024-2025 de grupa U12 a CSM Târgu Jiu. 

Un nou sezon în care proiectul fotbalistic juvenil continuă cu numeroase grupe de juniori, am putea spune o adevărată academie de fotbal, care are ca obiectiv pregătirea în cele mai bune condiții a noilor generații de fotbaliști, în condițiile în care CSM Târgu Jiu are planuri îndrăznețe din punct de vedere fotbalistic în următoarea perioadă. În aceste condiții, echipa de antrenori din cadrul secției de fotbal a CSM Târgu Jiu și-a asigurat serviciile antrenorului Cristi Popescu, unul dintre fotbaliștii reprezentativi ai echipei Pandurii Târgu Jiu. Cristi Popescu se va ocupa, alături de alți foști fotbaliști care au evoluat la Pandurii, de creșterea și dezvoltarea tinerilor fotbaliști legitimați la grupele de juniori de la CSM Târgu Jiu. 

Cristi Popescu a activat aproape 20 de ani la Pandurii Târgu Jiu, la toate eșaloane și a pus umărul la promovarea echipei până la Liga 1. Popescu și-a făcut junioratul la CSS Târgu Jiu, în perioada 1980-1990. În 1990 a făcut pasul la seniori și a debutat pentru PanduriiT ârgu Jiu. În sezonul 1993-1994 a fost cel mai bun marcator al echipei, pe când Pandurii juca în Divizia C, iar Cristi Popescu evolua ca vârf de atac. La 10 ani de la debutul la seniori, după o perioadă tulbure a echipei, în anul 2000, Cristi Popescu a contribuit la promovarea echipei Pandurii în Liga 2. În eșalonul secund s-a reprofilat ca mijlocaș. A disputat 70 de meciuri, a marcat 9 goluri la Liga 2, și a contribuit decisiv la promovarea echipei Pandurii, în 2005, în Liga 1. A evolut ca mijlocaș și fundaș central la nivelul primului eșalon fotbalistic pentru Pandurii Târgu Jiu în perioada 2005-2008. 

În ultimii ani, Popescu a antrenat numeroase grupe de copii și juniori din cadrul unor cluburi locale. Din vara acestui an, Cristi Popescu s-a alăturat proiectului fotbalistic de la CSM Târgu Jiu.

 

INTERVIU CRISTI POPESCU

Cristi Popescu, îți spunem bun venit în familia CSM Târgu Jiu! Îţi dorim mult succes şi cât mai multe reușite alături de CSM! O nouă provocare în cariera ta.

Cristi Popescu: Bine v-am găsit! Într-adevar este o nouă provocare în cariera mea, iar eu sper să fie una cu multe reușite. 
 
Ce te-a determinat să te alături acestui proiect fotbalistic?

Cristi Popescu: CSM Târgu Jiu este un club cu un proiect serios și sper să aduc o contribuție majoră la dezvoltarea acestui proiect fotbalistic.

În ce moment ai decis să devii antrenor și care au fost pașii parcurși?

Cristi Popescu: Nu am putut să stau departe de terenul de fotbal. Am decis să devin antrenor imediat după încheierea activității de fotbalist. Se întâmpla în 2008, când am urmat cursurile de licențiere în antrenorat. Am parcurs mai multe etape în acest sens. În 2023 am devenit și absolvent al cursului de Formatori de Antrenori din cadrul Academiei Naționale de Antrenori. 

Care sunt obiectivele tale la CSM Târgu Jiu?

Cristi Popescu: Obiectivele mele sunt clare. Îmi pun la dispoziția clubului toată experiența acumulată până acum în cariera mea de antrenor și vreau să contribui major la dezvoltarea acestui proiect fotbalistic. 

Te vei ocupa de pregătirea unei grupe de copii la CSM Târgu Jiu. Cum este lucrul cu copii?

⁠Cristi Popescu: Da, mă voi ocupa de grupa de juniori U12 din cadrul CSM Târgu Jiu. Lucrul cu copiii, pe de o parte este frumos, care îți aduce numeroase satisfacții, mai ales când vezi cum cresc, cum se dezvoltă, cum se bucură de momentele frumoase pe care le oferă fotbalul, iar pe de altă parte este și o provocare de a descoperi noi talente.

Vizualizări: 342

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: