Social

Fosta campioană a României, Marija Petrovic, a semnat cu CSM Târgu Jiu

CSM Târgu Jiu a început reconstrucția lotului pentru sezonul 2023-2024 din Liga Florilor. Oficialii cubului gorjean au parafat o înțelegere cu pivotul Marija Petrovic. Marija Petrovic a evoluat sezonul trecut pentru Gloria Buzău. Fosta campioană a României cu SCM Râmnicu Vâlcea și de două ori finalistă a Ligii Campionilor EHF cu ZRK Vardar, Marija Petrovic, în vârstă de 30 de ani, componentă a echipei naționale a Serbiei, a semnat cu CSM Târgu Jiu pentru sezonul 2024-2025. 

CSM Târgu Jiu a început de transferuri pentru noul sezon din Liga Florilor, care se anunță unul extrem de puternic. Echipa pregătită de Liviu Andrieș și Andrei Enache și-a asigurat serviciile experimentatului pivot Marija Petrovic, jucătoare cu un palmares impresionant. Handbalista din Serbia are la activ șase sezoane în Liga Florilor. Un sezon l-a petrecut la SCM Râmnicu Vâlcea, 2018-2019, iar în alte 5 sezoane, în perioada 2019-2024, a evoluat pentru Gloria Buzău. 

Maria Petrovic s-a născut pe 18 martie 1994, la Niš, în Serbia. A început handbalul la vârsta de zece ani, la clubul de handbal Naisa din orașul natal. Evoluțiile sale foarte bune la nivel de junioare au propulsat-o rapid la echipa a doua a clubului din Nis. A confirmat forma ascendentă și a făcut imediat pasul la nivel de senioare a clubului Naisa Nis, cu care a evoluat până în 2015 în Super Liga din Serbia. În scurt timp, deși era încă la nivel de junioare, Marija Petrovic a fost selecționată la echipa de senioare a Serbiei, cu care a evoluat la Campionatul Mondial din 2015, găzduit de Danemarca, dar și la Campionatul European din 2016, organizat de Suedia. În 2015, Marija Petrovic a jucat pentru Naționala Universitară a Serbiei, cu care a câștigat bronzul la Universiada de Vară din Coreea de Sud.

După Naisa, Petrovic a schimbat orașul, iar timp de doi ani, în perioada 2015-2017, a jucat pentru echipa ŽRK Bekament Bukovička Banja din Arandjelovac. La finalul primului sezon cu echipa din Arandjelovac, Marija Petrovic și-a trecut în palmares primele trofee importante, după ce a câștigat campionatul și Cupa Serbiei. Cu cele două echipe din Serbia, Marija Petrovic a avut și primele experințe europene, după ce a evoluat în Cupa Challenge și Cupa Cupelor EHF. 

Talentatul pivot a atras atenția celor de la ZRK Vardar, una dintre forțele handbalistice ale Europei la acel moment. În 2017, Petrovic a fost transferată de gruparea din Macedonia, ZRK Vardar, unde a jucat timp de două sezoane, timp în care Marija Petrovic și-a îmbogățit palmaresul cu două titluri de campioană a Macedoniei(2017 și 2018), dar și două Cupe ale Macedoniei(2017 și 2018). Perioada petrecută la Vardar a fost încununată de două medalii de argint în cea mai importantă competiție feminină din Europa, Liga Campionilor EHF. Petrovic a jucat cu Vardar în două finale consecutive de Liga Campionilor, în 2017 și 2018. 

După cei doi ani extrem de prolifici din Macedonia, Marija Petrovic s-a transferat în 2018, în România, la SCM Râmnicu Vâlcea. Cu echipa din Vâlcea, puternicul pivot și-a trecut în palmares un titlul de campioană a României, la finalul sezonului 2018-2019. În același sezon, handbalista din Serbia a luat și argintul în Cupa României și a câștigat prima Supercupă a României. După sezonul fructuos de la Vâlcea, Marija a trecut la Gloria Buzău, unde a evoluat timp de 5 sezoane, în perioada 2019-2024. Cu echipa din Buzău, Marija Petrovic a câștigat medalia de bronz în Liga Florilor, la finalul sezonului 2019-2020, a câștigat Cupa României și Supercupa României, ambele trofee cucerite în 2021. Cu Gloria Buzău a jucat în Liga Europeană în 2021 și 2022.

 

Vizualizări: 287

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: