Actualitate

Fost supraveghetor CE Oltenia: Se poate stinge becul în orice moment!

 Fostul supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia, Gabriel Giorgi, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește Sistemul Energetic Național. Giorgi susține că s-ar putea ajunge în situația în care becul să se stingă și oamenii să ajungă, din nou, la lumina lumânării.

Chiar dacă importurile de energie sunt unele destul de mari, Giorgi atenționează asupra faptului că sistemul nu poate importa peste o anumită cantitate energie electrică, iar dacă se va ajunge în acest punct, situația o să fie una destul de dificilă.

„Vedem în ce pericol suntem. Se poate stinge becul în orice moment pentru că suntem la limită cu energia. Știm bine că nu putem să importăm decât o anumită cantite de energie și dacă avem nevoie de mai multă energie suntem la lumânare în secunda următoare. Aici este problema”, a declarat Gabriel Giorgi.

Fostul supraveghetor al Complexului Energetic Oltenia a ridicat și problema operatorilor economici care sunt nevoiți să plătească energia la un preț destul de ridicat. „Plus că operatorii economici sunt puși în situația să plătească o energie foarte scumpă, adică nici statul nu poate să se interpună la infinit între consumatori și distribuitori”, a mai precizat Giorgi.

Vizualizări: 1,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: