Politică

Fost secretar de stat în Ministerul Energiei: Ordonanța închiderii mineritului, o "greșeală imensă"

Ordonanța pentru închiderea mineritului a fost o greșeală imensă! O spune public un fost secretar de stat în Ministerul Energiei. Andrei Maioreanu a declarat la Radio Infinit că se discută mult în spațiul public despre renegocierea planului de restructurare a Complexului Energetic Oltenia, dar nimeni nu face nimic în realitate și nici nu se comunică nimic despre ce a făcut grupul de lucru constituit anul trecut fix pentru a găsi explicațiile care să convingă Comisia Europeană că planul trebuie amânat. 

 

"Arată o lipsă de profesionalism și responsabilitate. Discutam cu un fost premier și îmi spunea că atâta timp cât nu avem adoptată o strategie energetică și un plan național integrat energie - schimbări climatice corelat cu strategia energetică nu ai cu ce te duci să negociezi la Bruxelles. Am văzut declarații despre cum ar trebui sa se renegocieze, se discută de doi ani de acest lucru", a declarat Andrei Maioreanu. 

 

Andrei Maioreanu a adăugat că eliminarea cărbunelui din sistemul energetic a fost cea mai mare greșeală pe care au făcut-o autoritățile centrale.

 

"Există un grup de lucru pentru renegocierea planului de restructurare, înființat în august 2023. Face parte managementul companiei: membri ai Directorului, Consiliului de Supraveghere, reprezentanți ai sindicatelor, Consiliul Concurenței, reprezentanții României la Bruxelles. Au spus că vor aduna argumente pentru renegociere. Nu-mi aduc aminte ca acest grup să fi prezentat demersurile pe care le-au făcut", a mai spus Maioreanu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,372

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: