Anchetă

Fost primar din Gorj, condamnat la închisoare

Fostul primar din Albeni, Ionuț Stan, a fost condamnat la patru ani de închisoare. Pentru câteva acuzații, fostul edil a fost achitat. E vorba acuzații de luare de mită și trafic de influență. Însă magistrații l-au condamnat pentru alte fapte în total la patru ani de închisoare. 

 

Iată sentința: "Aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 3 (trei) ani închisoare la care adaugă un spor de 1 (un) an închisoare, urmând ca inculpatul să execute o pedeapsă de 4 ( patru) ani în condițiile art. 60 C.pen. În baza art.45 alin. 3 C.pen., aplică pe lângă pedeapsa rezultantă pedeapsa complementară prev. de art.66 alin.1 lit.a), b) ?i k) C.pen., respectiv interzicea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa o funcție de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o durată de 5 (cinci) ani, după executarea pedepsei închisorii, grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate", e decizia Tribunalului Gorj. 

 

Din pedeapsă, se va reduce perioada în care fostul edil a stat în spatele gratiilor. El a fost arestat preventiv din data de 24.06.2022 până la data de 21.09.2022 și arestul la domiciliu, din 21.09.2022 până în data de 14.12.2022. 

 

De asemenea, instanța a confiscat si 3500 de euro, bani pe care fostul primar i-ar fi primit de la un martor denunțător. 

Stan mai trebuie să achite și 5000 de lei, cheltuieli de judecată. 

 

Sentința nu este definitivă. Poate fi atacată în termen de zece zile. 

 

Ionuț Stan a pierdut mandatul de primar chiar din cauza acestui proces. Deși obținuse decizie judecătorească să revină la birou, el nu și-a mai putut îndeplini atribuțiile de serviciu pentru că nu avea voie sa ia legătura cu martorii din dosar și mai toți erau angajați în cadrul Primăriei Albeni astfel că i-a fost revocat mandatul. La alegerile locale, n-a mai putut candida. Și-a încercat norocul soția sa, dar aceasta nu a reușit să convină localnicii să-i dea votul așa că a câștigat alegerile fostul viceprimar al comunei. 

 

Ionuț Stan a ajuns în fața anchetatorilor după ce mai mulți oameni l-au reclamat că a făcut angajări pe bază de șpagă. El a fost trimis în judecată acum doi ani pentru trafic de influență.

Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: