La modă
Florile pe care le poți planta toamna
Sunt câteva flori pe care trebuie să le plantați toamna, pentru a avea o grădină colorată în primăvară.
Soiurile de lalele se plantează începând cu finalul lunii septembrie până în noiembrie sau decembrie, dacă solul nu îngheață. De asemenea, lalele se numără printre florile care nu sunt pretențioase. Ele se dezvoltă atât în condiții de umbră, cât și în locuri însorite ale grădinii, astfel că le poți sădi în orice colțișor al acesteia.
Zambilele se plantează la o adâncime de aproximativ 12 – 15 centimetri. Între plantele aflate pe același rând, este indicat ca distanța să fie de cel puțin 10 centimetri. Îngrijirea zambilei presupune udarea acesteia în mod constant, mai ales în perioadele de secetă, fertilizarea cu gunoi de grajd și eliminarea buruienilor care cresc în imediata apropiere.
Lista florilor de plantat toamna ar fi incompletă fără frezii. Acestea trebuie sădite înainte ca solul să înghețe, de preferat, într-o zi înnorată. Pentru a crește și dezvolta armonios la primăvară, bulbii de frezie trebuie sădiți într-o zonă luminoasă a grădinii. De asemenea, înainte de a planta soiurile de frezii, este bine să uzi solul și să-l mărunțești cu două zile înainte.
Plantarea narciselor este o alegere potrivită pentru înfrumusețarea spațiilor verzi. Atenție însă că este indicat să le plantezi înainte de sădirea bulbilor de lalele, la o adâncime de aproximativ 15 centimetri. Totodată, distanța între bulbii aflați pe același rând trebuie să fie între 5 și 10 centimetri. Spre deosebire de alte plante care înfloresc primăvara, narcisele preferă atât locurile însorite ale grădinii, cât și pe cele semi-umbrite.
Cu un aspect grandios și o mireasmă inconfundabilă, crinii atrag toate privirile. Pentru a se dezvolta armonios, bulbii de crin trebuie plantați în cele mai însorite zone ale grădinii. Sădirea acestora se realizează la o adâncime de aproximativ 15 centimetri. Pe timp de iarnă, asigură-te că acoperi solul cu frunze uscate sau cu paie pentru a proteja bulbii împotriva înghețului.
Ghioceii sunt recunoscuți ca fiind vestitorii primăverii, astfel că nu pot lipsi nici din grădina ta. Aceste flori gingașe au nevoie de un sol fertil și de un loc însorit al grădinii sau doar parțial umbrit. Bulbii de ghiocei trebuie sădiți la o adâncime de 8 – 10 centimetri.