antiVirale

Festivalul Tocanului de la Novaci. Programul evenimentului!

Mai sunt doar câteva zile până când orașul Novaci își va deschide porțile pentru unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din județul Gorj. Este vorba despre Festivalul tocanului, care, anul acesta a ajuns la cea de-a V-ediție, iar organizatorii dau asigurări că participanții vor avea parte de numeroase surprize și momente care să le aducă bună dispoziție. 

 

Festivalul se va desfășura pe parcursul a două zile, 12 și 13 octombrie. 

„Vă așteptăm la Novaci cu cel mai bun tocan din carne de oaie, cu obiceiuri cântec și voie bună!”, transmit reprezentanții Primăriei Orașului Novaci. 

Aceștia au transmis și că la eveniment vor fi prezenți cu tocan, la vânzare, doar ciobanii novăceni, proprietari de turme, grupați pe familii. Alături de ei vor fi prezenți producătorii locali de cozonac, tăiței, dulceață, sirop, plăcintă etc., toate, produse preparate în casă. Totul fiind o confirmare a faptul că în zona Novaci tradițiile sunt păstrate cu sfințenie din generație în generație.

Pe lângă produsele "ca la mama acasă", pe care le vor putea cumpăra, participanții la festival vor avea ocazia să plece și cu obiecte autentice de la târgul meșterilor populari, care va fi parte din eveniment.

În plus, pe lângă partea culinară, organizatorii au pregătit și un amplu program artistic. Nume mari din muzica populară vor urca pe scena din orașul Novaci. Dintre aceștia amintim pe Olguța Berbec, Claudia Toropu, Ileana Lăceanu, Victorița Lăcătușu, dar și diverse ansambluri grupuri de artiști de muzică populară. 

 

 

Vizualizări: 720

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: