Eveniment

Festivalul de la Hobița, magnet pentru turiști

Sute de oameni au participat la RomânIA Autentică în cea de-a doua zi de festival. La Hobița, a fost organizată o paradă a portului popular la care au participat și turiști veniți în Gorj, dar și localnici. Dealul s-a umplut de petrecăreți spre seară când a început regalul folcloric. Pe scenă, a urcat Gheorghe Zamfir. 

 

Parada portului popular a pornit de la casa lui Brâncuși. Acolo s-au adunat zeci de turiști și localnici îmbrăcați în haine populare. Însoțiți de fanfară și autorități, aceștia au pornit în paradă până în zona unde a fost organizată petrecerea. Au urmat hore, apoi spectacolele de muzică populară. Cel mai așteptat moment al serii a fost concertul lui Gheorghe Zamfir. "A fost divin! A fost prima dată când l-am ascultat pe viu și a fost o minunăție", a spus un spectator. 

 

60 de meșteri populari au adus costume populare, instrumente muzicale și tot felul de obiecte inedite confecționate manual. "Eu sunt din Vrancea. Am adus fluiere, buciume, tot soiul de instrumente muzicale, măști pentru plugușor", a explicat un meșter popular. "Eu sunt din Mehedinți. Sunt sculptor. Am adus sculpturi în miniatură. Vrem să arătăm și copiilor aceste meșteșuguri vechi pentru că aceste obiceiuri și tradiții trebuie să aibă viitor", a mărturisit un alt meșter popular.

Vizualizări: 1,178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: