antiVirale

Festival de folclor la Bustuchin

O nouă ediție a Festivalului de folclor „Iustina Băluțeanu” va avea loc sâmbătă, 27 iulie 2024, de la ora 11.00, în Piața Primăriei Bustuchin.

Festivalul face parte din complexul de manifestări care se desfășoară în localitate, cu ocazia Zilelor comunei Bustuchin. Acesta a fost creat cu scopul de a celebra bogăţia şi frumuseţea tradiţiilor adânc înrădăcinate în zonă, dar și de a încuraja generația tânără, care va duce mai departe muzica populară, dansurile și obiceiurile.

Festivalul de la Bustuchin are două secțiuni: soliști vocali de muzică populară și dansuri populare și este deschis interpreților de folclor muzical autentic din localitățile riverane râurilor Gilort, Galbenu, Olteț și Amaradia. 

Se vor acorda premii și diplome pentru fiecare secțiune. În funcție de valoarea premiilor și de numărul participanților, juriul își rezervă dreptul de a redistribui unele premii.

Festivalul s-a bucurat la fiecare ediţie de prezenţa unui public numeros, fiind o adevărată sărbătoare a muzicii şi dansului. 

Iustina Băluțeanu a fost solist vocal în Orchestra Taraful Gorjului, din anul 1958, astfel că în turnee a participat alături de Maria Tănase, Maria Lătăreţu, Fărămiţă Lambru, Ioana Radu. Este considerată „regina hăulitelor”. Solista de muzică populară a anilor 60 este autoarea multora dintre cele mai îndrăgite piese de muzică populară gorjenească, acestea fiind preluate și de alți mari artiști ai României.

Vizualizări: 645

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: