Actualitate

Fără prime sau bonusuri la final de an pentru mineri

Angajații Complexului Energetic Oltenia nu mai primesc bonusuri pe final de an. Toate primele au fost incluse în salariul de bază în urma negocierilor din primăvară pentru noul contract colectiv de muncă așa că salariații au veniturile securizate. 

 

Când Guvernul face planuri noi pentru austeritate, sindicaliștii din CEO spun că minerii și energeticienii din Gorj nu trebuie să aibă emoții pentru că veniturile nu le vor fi afectate. Bonusurile și primele au fost incluse în salariul de bază. 

„Acum se vede de ce întreaga mișcare sindicală, comisia de negocieri a ținut morțiș să rezolve introducerea în salariu a tuturor primelor, a adaosurilor, ce aveam noi în CCM. A fost o solicitare a membrilor noștri de sindicat începând de la primul până la ultimul lucrător din cadrul sindicatelor. Odată introduse în salariul tarifar sunt puse la adăpost. Această foame după bani a Guvernului României poate aduce într-o situație neplăcută o companie care deși are un CCM și trebuia să acopere niște drepturi, te trezești printr-o lege păguboasă că îți interzice să acorzi anumite bonusuri pe sfârșit de ani”, a spus Jan Popescu la Radio Infinit.

Iar asta, punctează același sindicalist, este cel mai bun lucru făcut pentru salariați. „Nu mai avem bonusuri de sfârșit de an. Toate primele au fost introduse în salariu și suntem securizați în această privință”, a mai adăugat liderul de sindicat.

Circa nouă mii de salariați mai numără Complexul Oltenia, însă în câteva luni numărul acestora riscă să se subțieze serios pentru că mulți vor ieși la pensie ca să beneficieze de modul de calcul al actualei legi. Dosarele depuse după 1 septembrie vor intra sub noua lege a pensiilor care păstrează aceeași vârsta de pensionare pentru mineri – 52 de ani, însă care aduce mai puțini bani minerilor și energeticienilor.

Vizualizări: 1,598

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: