antiVirale

Expoziții de ii la Peștera Muierilor

Ia va fi sărbătorită de autoritățile din Baia de Fier pe parcursul a două zile, care se anunță pline de evenimente. Nu vor lipsi expozițiile artizanale și meșterii populari care, prin îndemânare lor duc mai departe tradițiile poporului român. De asemenea, se vor organiza ateliere de creație.

 

În Baia de Fier Ziua Iei va fi sărbătorită în Parcul de la Peștera Muierilor. Evenimentele se vor desfășura sâmbătă și duminică, de la ora 12:00.

„Ia este un simbol al românilor, o modalitate de evidențiere a existenței și continuității poporului român. Și, ca să putem afirma așa ar trebui să pornim de la ceea ce este și ce semnifică ia românească, fiind principala piesă din componența costumului tradițional românesc. În jurul iei se conturează, în mod extrem de plăcut, celelalte elemente ale acesteia. Toate laolaltă, alcătuiesc unicitatea costumului popular românesc. Pentru români, ia tradițională este și trebuie să rămână, un simbol național, un element care să ne evidențieze istoria, prezentul, trăinicia și continuitatea, dar și o caracteristică a viitorului nostru cultural”, transmit organizatorii.

Vizualizări: 540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: