Eveniment

Expoziție de cai și oi, la Polovragi

Autoritățile din comuna Polovragi pun la punct ultimele detalii pentru organizarea celebrului bâlci ce va începe din 13 iulie. Spectacole folclorice, parada portului popular, expoziție de animale, tiribombe și tarabe cu de toate îi așteaptă pe cei care vor ajunge la Nedeia de Sfântul Ilie. 

 

 

Un eveniment inedit este expoziția de cai, oi și capre ce va avea loc în primele zile ale târgului. „Pe data de 11 se vor pune în vânzare spre închiriere spațiile pentru Nedeia de Sfântul Ilie, pentru comercianți. Pe 13, va începe oficial Nedeia până pe 20 iulie. Am obținut aviz pentru expoziție de animale: bovine, cabaline, ovine, caprine. Va fi pe 13, 14, 15 și 16 iulie în vecinătatea târgului, unde sunt asigurate condiții de umbrire, apă, iar hrana va fi asigurată de expozanți”, a explicat primarul din Polovragi, Gheorghe Epure.

Nedeia de la Polovragi e cel mai mare bâlci din Oltenia și unul dintre cele mai vechi astfel de evenimente din întreaga țară. Autoritățile pregătesc și în acest an multe momente muzicale pentru participanți.

 

 

„E un târg care are o primă atestare documentară undeva prin anii 1600, contemporan cu Mihai Viteazul. Inițial, funcționa ca un troc între oieri și locația era undeva în Vârful Muntelui, ulterior, s-a mutat unde e acum, în vatra târgului și trocul a fost înlocuit de schimburile comerciale, dar s-au pierdut multe tradiții, vin altele noi. Pe 19, avem organizat un spectacol folcloric. Va fi și Doina Gorjului, cu un spectacol extraordinar, cu dansatori. La ora 23, va fi și un foc de artificii. Pe 20 iulie, avem parada care începe după Sfânta Liturghie. Se va desfășura de la cămin până la scenă, unde vor fi prezentate momente de folclor”, a mai spus Gheorghe Epure la Radio Accent. 

Nedeia va aduce și venituri importante la bugetul local. Peste 600 de comercianți și-au anunțat prezența.

Vizualizări: 1,829

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: