Diaspora

Explozie de cazuri Covid în țări cu populație vaccinată

Explozie de infectări cu coronavirus de câteva zile în Singapore, acolo unde 83% din populație este vaccinată.

Timp de aproape un an, epidemia a fost ținută sub control, cu doar câteva zeci de cazuri pe zi. În ultimele zile a fost însă o medie de peste 3.500 de cazuri pe zi, fiind chiar și zile cu peste cinci mii de infectări.

Și Germania se confruntă cu zeci de mii de cazuri pe zi, deși și aici rata de vaccinare depășește 66%.

La început ne-au spus că vaccinul oprește pandemia. Apoi că și vaccinații transmit virusul, dar nu fac boala. Apoi că vaccinații fac forme ușoare. Apoi că trebuie și doza a treia, pentru că primele două își pierd efectul după patru - șase luni. Țări precum Israel administrează deja doza a patra. Am auzit ieri un medic care a spus că s-ar vaccina lunar, doar ca să nu facă infecția Covid. Sistemul imunitar are nevoie de ajutor din când în când, dar dacă îi dai lunar vaccinul, îl faci praf. Ne-au spus că pandemia se stinge cu 70% din oameni vaccinați sau care au trecut prin boală. Prea puțin se confirmă din ceea ce se spune.

Cea mai mare companie care produce vaccin anti-Covid ne-a anunțat că poate fabrica 4 miliarde de doze pe an, dar are contract pentru 1,7 miliarde de doze. Și se plângea de țările sărace, că nu fac comenzi. 

Dacă marile companii farmaceutice ar fi interesate de soarta lumii, nu s-ar uita să facă profituri uriașe într-o astfel de perioadă dificilă. Sunt însă interesate de profit, implicit de întreținerea isteriei. Țări precum India au rezolvat problema pandemiei cu tratament. Un tratament care costă câțiva dolari. Nu cumva este prea ieftin? 

Terapia Cluj a cerut din primăvară aprobare de la Agenția Națională a Medicamentului pentru a produce Favipiravir. Și Gigi Becali are un camion cu Arbidol blocat în vamă. Cineva, acolo sus, nu vrea să existe tratament în farmaciile din România, deși acesta există în toate țările din Europa. De ce?

Vizualizări: 2,744

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: