Actualitate

Este oficial! Sute de gospodării din Gorj, racordate la rețeaua de gaze naturale

Guvernul va aloca 500 de milioane de lei, din Fondul pentru Mediu, pentru finanțarea unor proiecte de modernizare și extindere a rețelei de gaze naturale. Din aceste fonduri vor fi realizate trei proiecte ce vor conduce la dezvoltarea rețelei de alimentare energetică la nivel național. Unul dintre proiecte cuprinde câteva localități din județul Gorj, care s-au asociat pentru a putea obține o astfel de investiție, atât de necesară pentru comunitățile locale. 

 

Pentru realizarea conductei de transport gaze Tetila-Horezu-Râmnicu Vâlcea, Guvernul a alocat 101 milioane de lei. Proiectul, care a fost declarat „de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale”, cuprinde următoarele localități din județul Gorj: orașele Novaci și Bumbești Jiu, dar și comunele Mușetești, Alimpești, Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Pitic, Crasna, Musetești și Polovragi.

Astfel, după o lungă perioadă de așteptare cetățenii din localitățile menționate vor avea, în sfârșit, gaze naturale la poartă. 

Reprezentanții Ministerului Energiei au precizat, într-o postare pe site-ul instituției, că realizarea acestei conducte de gaze va aduce după sine și alte beneficii, printre care au menționat: premisele reducerii defrișărilor în zonele ariilor naturale protejate, și nu numai, creșterea potențialul turistic şi de agrement al zonei, creșterea investițiilor private în domeniul turismului realizate în noi capacităţi de cazare şi în modernizarea celor existente, generând creșterea capacității de cazare și a numărului de turişti, dar și creșterea investițiilor în industrie.

 

 

Vizualizări: 5,487

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: