Actualitate

Energie în bandă vândută de CEO. Șapte pachete la prețuri și de 583 de lei/MWh

CE Oltenia a scos la vânzare în 21  august, pe piața de contracte bilaterale – versiunea Licitație Extinsă Flex, șapte pachete de energie electrică cu livrare bandă, la o puteri de 5 și 10 MW, pentru perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2025. În total 50 MW bandă sau circa 435 GWh.

CE Oltenia a mai scos la vânzare energie cu livrare în tot anul 2025 acum două săptămâni, la 6 august. Atunci a scos patru pachete de energie electrică cu livrare bandă, la o putere de 5 MW, solicitând, de fiecare dată, cel puțin 550 de lei/MWh. Acum a plecat la licitații cu prețuri de 565 și 570 de lei/MWh, pentru o cantitate mult mai mare de energie de vândut. Deci un plus de 15-20 de lei/MWh solicitat față de ce ceruse acum două săptămâni, potrivit e-nergia.ro.

A avut succes și de această dată, reușind să încheie licitațiile la prețuri cuprise între 573 și 583 de lei/MWh. Au depus mai mulți oferte de cumpărare, inclusiv cei mai mari doi furnizori pe piața casnicilor din România, PPC și Electrica Furnizare, dar pachetele au fost cumpărate de Nova Power and Gas, firma omului de afaceri român Teofil Mureșan, și de sucursala din România a nemților de la E.On, firma de furnizare E.On Energie România

Vizualizări: 769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: