Actualitate

Electricienii, mobilizați

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de cod galben (ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului) și cod portocaliu (ploi torențiale și abundente), valabil în perioada 29 septembrie, ora 10:00-30 septembrie, ora 22:00.

”Dorim să informăm consumatorii din arealul DEER că echipele operative sunt mobilizate pentru a interveni în zonele vizate și/sau unde alimentarea cu energie electrică va fi afectată, si, de asemenea, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului operativ. Distributie Energie Electrica Romania”, a comunicat compania.

Gorjul se află sub atenționare de cod portocaliu, în nordul și estul Olteniei fiind precipitații de până la 70 l/mp.

Toți operatorii de transport și distribuție sunt în dispozitiv: au constituit comandamente proprii, au suplimentat echipele de intervenție în zonele vizate de condiții meteorologice speciale în zilele următoare, au stocuri de echipamente adiționale pentru a interveni rapid în cazul unor avarii apărute în teren. Stațiile au fost aprovizionate cu stocuri de motorină pentru grupuri electrogene, la nevoie, a precizat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, după ședința comandamentului energetic.

 

 

Vizualizări: 748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: