Social

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu, are un antrenor grec

Echipa de baschet seniori a CSM Târgu Jiu are de astăzi un nou antrenor principal. Grecul Giannis Damalis a semnat astăzi cu CSM Târgu Jiu și va conduce echipa în Liga 1 de Baschet Masculin, cu obiectiv promovarea în Liga Națională. Tânărul antrenor grec, de doar 36 de ani, a semnat cu gruparea gorjeană pentru următoarele două sezoane, dacă echipă promovează în Liga Națională. A antrenat în Cipru(Apoel), Qatar (Al Sadd) și Grecia (Iraklis și Gefyra). Damalis a fost votat antrenor principal al Ciprus League All-Star Game în 2024.

CSM Târgu Jiu va începe sezonul 2024-2025 din eșalonul secund al baschetului românesc. Gruparea gorjeană a retrogradat la finele sezonului trecut din Liga Națională, iar oficialii grupării gorjene au decis să reconstruiască din temelii echipa, care va evolua în liga secundă și care are ca obiectiv promovarea în Liga Națională.

Deși gruparea gorjeană a avut posibilitatea să dispute un turneu de promovare în Liga Națională, directorul tehnic Claudiu Alionescu a explicat astăzi într-o conferință de presă care au fost motivele pentru care echipa gorjeană va juca în Liga 1 de Baschet Masculin. CSM Târgu Jiu va începe de astăzi antrenamentele cu o parte dintre jucătorii cu care a semnat angajamente pentru sezonul viitor, iar de săptămâna viitoare va fi prezent tot lotul la ședințele de pregătire.

Claudiu Alionescu, director tehnic CSM Târgu Jiu: ”Chiar dacă am avut posibilitatea de a evolua și în acest sezon în Liga Națională, din două motive am declinat această oportunitate. Din punct de vedere financiar, nu aveam un buget care să ne permită să fim competitivi în LNBM în acest sezon.

Am vrut să urmăm cursul normal al lucrurilor și, dacă am retrogradat, să revenim cât mai repede pe prima scenă a baschetului românesc. Am început o reconstrucție a echipei, începând de la antrenorul principal, iar, la viitorul lot, s-au făcut de asemenea niște modificări pe care le vom anunța în perioada imediat următoare”.

Oficialii clubului gorjean au decis să înceapă sezonul viitor cu un nou antrenor principal și l-au adus la echipă pe grecul Giannis Damalis.  Claudiu Alionescu i-a făcut o scurtă prezentare noului antrenor, despre care a spus că are o vastă experință, în ciuda faptului că este un antrenor foarte tânăr. Grecul are doar 36 de ani, dar a antrenat până acum în primele două ligi din Grecia, în prima ligă din Cipru, dar și în Qatar. În plus, pe lângă postul de antrenor principal al echipei, Damalis va fi și coordonator al echipelor de juniori ale clubului din Târgu Jiu.

Gianni Damalis va fi ajutat pe banca tehnică de Răzvan Bratoloveanu, care va fi noul antrenor secund al echipei, Alin Drondoie, kinetoterapeut și Patrick Toma, fizioterapeut. 

Giannis Damalis, antrenor principal echipa de baschet masculin CSM Târgu Jiu: ”Vreau să mulțumesc conducerii clubului pentru această oportunitate. Mi-am dat seama ce înseamnă clubul pentru acest oraș și de aceea trebuie să vorbim mai puțin și să muncim mai mult. Cât mai repede posibil, această echipă trebuie să redevină o echipă de prima ligă a României. Discuțiile pe care le-am avut cu oficialii clubului, pe parcursul acestei veri, m-au convins că ei mă doresc cu adevărat.

De asemenea, sunt bun prieten cu Antonis Constantinides, de la care am luat niște referințe despre ceea ce înseamnă Târgu Jiu. Acum ne aflăm la Masa Tăcerii. Trebuie să fim mai umili și să muncim mai mult. Dacă vom reuși să promovăm în sezonul viitor în Liga Națională, ne vom afla la Poarta Sărutului și sperăm ca, de acolo, să mergem către Coloana fără Sfârșit”.

Damalis a vorbit la conferința de presă și despre munca pe care o va depune la club, atât la echipa de seniori, cât și la grupele de juniori.

Giannis Damalis, antrenor principal echipa de baschet masculin CSM Târgu Jiu: ”Am reușit să conturăm lotul pentru sezonul viitor, cu un singur scop, acela de a promova în prima divizie. Voi coordona și grupele de juniori, voi avea discuții cu antrenorii de acolo, pentru că trebuie să creăm un proiect în care să ne bazăm și pe jucătorii români, pe jucătorii localnici”.

 

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: