Social

Drumul județean din Dănești va fi asfaltat în această vară

Drumul județean afectat de caniculă va fi reabilitat. E în licitație chiar în această perioadă asfaltarea acestui tronson. Modernizarea întregului drum costă aproape 200 de milioane de lei, bani europeni.

 

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a anunțat că, în primă fază, se vor face lucrări în zona afectată de caniculă și, în această vară, toate dalele de beton vor fi scoase și șoseaua va fi asfaltată.

“De la căldura excesivă care a dus la dilatarea dalelor de beton, ridicarea lor și, din păcate, nimeni nu a observat înainte. S-au ridicat foarte repede și cei din zonă nu au văzut. Se intervine. Vom turna beton dacă nu e așa de cald miercuri. E în licitație publică. E un drum foarte scump, peste 185 de milioane de lei. În trei săptămâni vom începe să reabilităm drumul. Înseamnă scoaterea tuturor dalelor de beton de pe acest traseu”, a anunțat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

În zona unde s-au ridicat plăcile de beton, a intervenit un utilaj pentru ca participanții la trafic să nu fie puși în pericol. Din cauza dalelor de beton care s-au ridicat în mijlocul șoselei, o femeie a fost rănită într-un accident de circulație. „Din primele cercetări efectuate de polițiști la faţa locului, a reieșit faptul că  un bărbatde 55 de ani, din orașul Țicleni, în timp ce conducea un autoturism, pe  DJ 663 Văcarea din direcția sat Văcarea către sat Botorogi, din cauza unor declivități în asfalt formate în condiții meteo extreme de caniculă, a pierdut controlul direcției de deplasare și a plonjat pe carosabil, rezultând rănirea unei femei de 56 de ani, din aceeasi localitate, pasager pe bancheta din spate a autoturismului, fiind transportată cu ambulanța la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a comunicat IPJ Gorj.

Vizualizări: 663

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: