Anchetă
DOCUMENTELE pe care Tudor le voia dispărute!
Adrian Tudor a fost viceprimar al municipiului Tg-Jiu vreme de cinci ani, în perioada iulie 2015 – iulie 2020, iar în toată cariera sa a beneficiat doar de ajutorul partidului, fiind propulsat în funcții numai cu sprijin politic. Tudor este din 2004, adică de 20 de ani, consilier local în cadrul Consiliului Local al Municipiului Târgu Jiu, dar nu e de ajuns că a stat degeaba două decenii și se vrea primar din partea Partidului Verde!
Activitatea sa în pozițiile de ales local este una lamentabilă. Cel puțin așa reiese din rapoartele sale de activitate, ani la rând trase la xerox, în perioada în care a fost doar consilier local și oarecum mai elaborate, ulterior, în anii în care a ocupat poziția de viceprimar și a preluat cu copy-paste activitatea compartimentelor pe care le avea în subordine.
Doarme de două decenii în Consiliul Local Târgu Jiu!
În plan public, Adrian Tudor s-a aflat tot timpul în umbra nașului său, Florin Cârciumaru, care i-a oferit mai multe sinecuri, de la șef cabinet la Prefectura Gorj, director executiv al ADIA, șef la Baza de Tratament Săcelu sau director adjunct la Minprest Serv SA.
Tot Cârciumaru l-a făcut viceprimar, în 2015, iar timp de câteva luni, după alegerea nașului său ca senator, a condus Primăria Tg-Jiu, cot la cot cu Aurel Popescu. Timp de trei ani, din 2017, de când a pierdut hățurile PrimărieiTârgu Jiu, și până până în 2020, când a demisionat din PSD, Tudor s-a poziționat ”împotrivă”. Împotriva a tot ce era constructiv pentru oraș. Cu toate acestea, a mai ”prins” un mandat de consilier local, ca să încheie cele două decenii în ”legislativul” local.
Mizeriile lui Tudor
Zeci de locuitori ai Cartierului Narciselor au protestat, la începutul lunii octombrie a anului trecut, în fața Primăriei Târgu Jiu, nemulțumiți fiind de faptul că au rămas fără energie electrică în locuințe, după ce compania de electricitate a întrerupt furnizarea de energie electrică, din cauza unor restanțe de plată.
Problema oamenilor este aceea că erau alimentați de la un transformator de pe stradă, contorizarea fiind pe întreg cartierul, nu individual! Cauza tuturor necazurilor este o documentație cu substrat din anul 2009, care a generat un adevărat blocaj, astfel, locuitorii s-au trezit în imposibilitatea de a se racorda la utilități.
Cum s-a ajuns aici?
În ianuarie 2009, consilierii locali au aprobat, în unanimitate, Planul Urbanistic Zonal – Zona Narciselor Tg-Jiu, solicitat de doi dezvoltatori. Președinte de ședință a fost Adrian Tudor. Tot el a fost și cel care, prin trecerea PUZ-ului s-a angajat că terenul respectiv, pe care se vor realiza locuințe, e racordat la toate utilitățile (extinderi, racorduri, branșamente). FALS!
Pentru o corectă informare, lumea trebuie să știe că întreaga documentație a PUZ-ului a fost întocmită de firma SCUAR SRL care aparține lui Corneliu Răducan Morega, candidat USR la funcția de primar al Municipiului Târgu Jiu.
Și Tudor, și Morega candidează acum pentru funcția de primar al Municipiului Târgu Jiu, îi deplâng pe oameni și problemele lor, însă uită că au "bulibășit" niște documente și hotărâri, țepuind indirect mai mulți târgujieni, care stau de 14 ani fără utilități. Cu alte cuvinte le-au vândut terenurile și i-au abandonat.
Dar asta e numai una din mizeriile lui Adrian Tudor, din perioada în care era sub pulpana nașului.
În iunie 2020, cu doar câteva zile înainte de a-și pierde funcția de viceprimar, în timp ce primarul Romanescu se afla în izolare, după ce intrase în contact cu un angajat confirmat cu Covid 19, Adrian Tudor a semnat în locul primarului un certificat de urbanism prin care era modificată tema unui imobil, în timpul execuției, din imobil cu spații tehnice în imobil cu spații locative.
Culmea, blocul respectiv urma să fie construit pe strada Islaz, în zonă industrială, dar acest aspect nu a contat pentru Tudor care a semnat documentul fără să clipească.
În calitate de candidat, Tudor are tupeul să vorbească despre unele anomalii imobiliare de pe raza municipiului, uitând că cel puțin două dintre acestea poartă semnătura sa.
Milioane de euro spulberate de Adrian Tudor către "acțiuni acționate"
Întreg bugetul pe cultură al municipalității a fost ani buni la cheremul lui Adrian Tudor. Și aici discutăm de milioane de euro, bani sifonați pe diverse "programe programate" și "acțiuni acționate". Tot ce-mi amintesc că a rămas în urma cheltuielilor făcute de Tudor se rezumă la câțiva bolovani pe care se pișă câinii. În asta a constat Tabăra de Cultură vreau să spun, eveniment organizat de viceprimarul de atunci, nimeni altul decât actualul candidat Adrian Tudor. Evident că pe astfel de acțiuni și pe întreaga perioadă în care "se ocupa" de cultură, nu avea cum să reușească introducerea ansamblului "Constantin Brâncuși" în UNESCO.
Privit și în oglindă, nu există termeni de comparație între activitatea lui Tudor și cea a actualului viceprimar pe probleme de cultură Gabriel Coica. Coica a reușit pe perioada mandatului său de viceprimar ceea ce nu a reușit Tudor în două mandate. Ansamblul "Constantin Brâncuși" a fost introdus în UNESCO!! Asta a fost posibil fiindcă, actualul viceprimar Gabriel Coica nu și-a pierdut timpul și nu a irosit banii pe tot felul de bazaconii, fiind infinit mai aplicat.
Înțelegere Tudor - Iordache
În toate acțiunile sale, Adrian Tudor dovedește că este omul lui Ion Iordache. De altfel, în aprilie anul trecut, a recunoscut că a purtat discuții cu senatorul despre o viitoare alianță între cele două formațiuni politice, PNL și Partidul Verde. În luna martie a acestui an, Tudor declara însă că ”PNL nu are șanse să mai obțină Primăria Târgu-Jiu, indiferent de candidat” și a ales să candideze tot din partea ”verzilor”, dar la înțelegere cu Iordache pentru o eventuală colaborare în Consiliul Local Târgu Jiu și sub promisiunea că va avea susținerea liberalilor pentru a beneficia încă odată de funcția de viceprimar.