Actualitate

Doar două federații participă la negocierile de la CEO

Luna octombrie vine cu negocieri pentru un nou act adițional la contractul colectiv de muncă al minerilor și energeticienilor din Complexul Energetic Oltenia. Doar două federații sunt acum reprezentative și vor avea oameni la discuțiile cu oficialii companiei: Federația Univers și Federația Națională Mine Energie. 

 

Primele discuții vor avea loc pe 14 octombrie, la sediul companiei. „La finalul trimestrului unu, pot să existe discuții pentru capitolul salarizare cum pot să existe discuții pentru analiza planului de restructurare și pentru ce a fost implementat sau urmează să fie implementat”, a spus Ion Rușeț, consilier de etică în cadrul Complexului. 

Rușeț a mai spus la Tele3 că răspunderea sindicatelor e mai mare acum dat fiind contextul în care doar două federații vor merge la masa negocierilor.

„Poate să fie act adițional oricând. Contractul care a fost în ființă până la 1 mai 2024 a avut șase sau șapte acte adiționale. Salariații sunt reprezentați doar de două organizații sindicale: Univers și FNME și pot apărea negocieri pentru 2025. Cred că ar trebui să fie mai responsabilă discuția dintre cele două federații. Înainte mai puteau da vina una pe alta, când erau patru. Acum răspunderea e mai mare. Dacă ceva nu merge, se știu vinovații”, a mai spus Rușeț, consilier în cadrul CEO.

Vizualizări: 1,529

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: