Ultima oră

Disperare în județul vecin. Elicoptere ridicate de la sol

Este a treia zi de când arde o porțiune mare din Parcul Natural Porțile de Fier. La exact o lună de la incendiul anterior, care a durat multe zile la rând, a mai fost ridicat de la sol un elicopter Black Hawc, pompierii luptând cu flăcările continuu.

Până ieri, 10 august, elicopterul Black Hawk a efectuat șapte aruncări asupra focarelor de incendiu, a transmis ISU Mehedinți.

Un incendiu de vegetație uscată, a izbucnit vineri, în Svinița. A fost afectată și o pădure de salcâm de aproximativ 7 hectare. Alături de pompierii orșoveni au acționat și voluntari, iar forțele să fie suplimentate cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un ATV din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin. Pentru identificarea și stingerea focarelor de incendiu, s-au alăturat lucrători ai Ocolului Sivilc Orșova, rangeri ai Parcului Natural ,,Porțile de Fier” și voluntari ai SVSU.terenul abrupt, zona fiind una greu accesibilă.

„Noaptea trecută (vineri spre sâmbătă), incendiul s-a manifestat în focare răzlețe, într-o zonă greu accesibilă. Pe timpul nopții a rămas în supraveghere un echipaj din cadrul Punctului de lucru Dubova. Începând cu ora 08:00, echipajele au reluat acțiunile de recunoaștere, în vederea limitării și lichidării focarelor. În aceste momente incendiul se manifestă în mare parte în zona stâncilor, o zonă greu accesibilă pentru echipajele de intervenție. Se acționează pe două sectoare, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Orșova și rangeri ai Parcului Natural ,,Porțile de Fier”.În sprijin a fost solicitat și un elicopter din cadrul IGAv”, au arătat reprezentanții ISU Mehedinți.

Ieri după amiază a fost suplimentat dispozitivul de intervenție cu un elicopter Black Hawk, echipat cu sistemul Bambi Bucket, care a efectuat șapte aruncări asupra focarelor de incendiu, a transmis ISU Mehedinți.

Un elicopter multi-rol Black Hawk intervine, joi, pentru stingerea incendiului de pădure din Mehedinţi.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, aceasta este prima misiune de stingere a incendiilor cu ajutorul noilor aparate de zbor.

Incendiul se manifestă în munţii Almăjului, judeţul Mehedinţi, și afectează fondul forestier al Parcului Naţional Porţile de Fier.

Dotat cu dispozitiv tip „Bambi Bucket”, elicopterul a fost mobilizat în sprijinul echipajelor de la sol.

Vizualizări: 2,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: